Εύα Καϊλή: Τι θα πει σήμερα μήπως κερδίσει την αποφυλάκισή της

Ημέρα κρίσης σήμερα για την Εύα Καϊλή, την πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία παραμένει προφυλακισμένη εδώ και περίπου 40 μέρες, για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatar gate.

Συγκεκριμένα, θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί αν θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη έως τη διεξαγωγή της δίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή θα επιμείνει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή.

Αναμένεται δηλαδή να υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη βαλίτσα με τα χρήματα και ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς.

Την ίδια ώρα, ο Αντόνιο Παντσέρι, ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, υπέγραψε μνημόνιο με τις βελγικές αρχές, έτσι ώστε να «πέσει στα μαλακά», ενώ αποκάλυψε και χρηματισμό του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Μάλιστα, συνελήφθη και η λογίστρια του Παντσέρι, με τις κατηγορίες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, διαφθοράς και εγκληματικής δράσης, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αμερικανικά μαχητικά αποσύρονται από τη Μέση Ανατολή ενόψει πιθανών ιρανικών πληγμάτων

Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη αποσύρονται από τη βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ λόγω πιθανών ιρανικών χτυπημάτων. Ο Τραμπ αποφασίζει για εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Όλο το ρεπορτάζ.