Ευρωεκλογές: Τι ώρα θα γίνει η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας, ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως γύρω στις 21:00 της Κυριακής 9 Ιουνίου αναμένεται να γίνει η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και στις 23:00 αναμένεται να υπάρχει το τελικό αποτέλεσμα.

Τόνισε επιπλέον ότι ίσως για μικρότερα κόμματα να χρειαστεί παραπάνω ώρα για να υπάρχει οριστικό αποτέλεσμα για το αν εκλέγουν ή όχι ευρωβουλευτή.

Ολοκληρώθηκε η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές

Όπως επισήμανε σχετικά με την επιστολική ψήφο, λήγει σήμερα η ημερομηνία για ραντεβού παράδοσης του φακέλου από τους εκλογείς στις προκαθορισμένες εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ μπορεί οι φάκελοι να παραδοθούν και αύριο, μέσω άλλων εταιρειών που τυχόν επιλέξουν οι ψηφοφόροι.

Αυτό βέβαια αφορά όσους έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφος εντός της ελληνικής επικράτειας, καθώς για τους απόδημους έχει παρέλθει από καιρό η διορία.

Επιπλέον, ο Νάσος Μπαλέρμπας τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση, όσοι ψηφοφόροι εντός ελληνικής επικράτειας δεν ψηφίσουν μέσω επιστολής, θα μπορέσουν να ψηφίσουν διά ζώσης σε εκλογικό τμήμα την Κυριακή, αναφέροντας ότι μετά τις 17:00 του Σαββάτου, όσοι δεν έχουν επιστρέψει την απαντητική επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα λάβουν ένα μήνυμα από το ΥΠΕΣ ότι θα εκδοθεί ειδικός εκλογικός αργότερα το Σάββατο και ότι βάσει αυτού, από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία σε εκλογικά τμήματα της περιοχής όπου διαμένουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...