Ετοιμάζεται «πανστρατιά» όλων των δεξιών δυνάμεων που κόπηκαν στον Άρειο Πάγο – Τι ετοιμάζουν Βελόπουλος, Μπογδάνος και Κασιδιάρης;

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά και τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Γιατί οι εξελίξεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία.

Μέσα στην ημέρα ο Άρειος Πάγος θα έχει αποφασίσει τι θα γίνει τελικά με τον Ηλία Κασιδιάρη. Εάν δηλαδή το κόμμα του ΕΛΛΗΝΕΣ και ο ίδιος θα μπορούν να πάρουν μέρος στις επόμενες εκλογές αν και όλα δείχνουν ότι βάση της τροπολογίας που πέρασε η κυβέρνηση θα υπάρξει μπλόκο στην συμμετοχή του.

Ενδιαφέρον έχει παράλληλα και αν ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος και το κόμμα του το ΕΑΝ θα καταφέρει να πάρει άδεια συμμετοχής στις εκλογές αν και ο ίδιος με υπόμνημα του αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη τόνισε ότι «… Όταν απεφάσισα να συνεργαστώ με το Κόμμα αυτό, έλαβα υπόψη μου το γεγονός ότι, α) από της ιδρύσεως του (2020) μέχρι σήμερα, δηλαδή επί 3 έτη, ουδέποτε το ίδιο, αλλ΄ ούτε ο ιδρυτής του απασχόλησε τον Τύπο ή τις Αρχές, δι’ οιονδήποτε έκνομη ενέργεια και β) το τεκμήριο αθωώτητος του ιδρυτή του.

Προφανώς ο Αναστάσιος Κανελλοπουλος επιθυμεί να κλείσει απο την αρχή κάθε συζήτηση για την συμμετοχή του στο κλίμα ΕΛΛΗΝΕΣ. Η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία, καθώς όπως είναι γνωστό καταγράφεται μία ζωηρή κινητικότητα στα δεξιά και ακροδεξιά της ΝΔ.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στα δεξιά της δεξιάς καθώς από την μία έχουμε την Ελληνική Λύση να βρίσκεται σε μία περιδίνηση εσωκομματικών εξελίξεων εξαιτίας των σεναρίων περί αποστασίας και να βρίσκεται αντιμέτωπη με δικαστικά προβλήματα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ( μετά τις καταγγελίες των βουλευτών που αποπέμφθηκαν ) και από την άλλη η «Πατριωτική Ένωση» των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνστναντίνου Μπογδάνου να βρίσκονται εκτός εκλογικού στίβου, όπως άλλωστε και η κ. Λατινοπούλου.

Εν όψει πάντως των εξελίξεων τόσο ο Κυριάκος Βελόπουλος, όσο και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με αναρτήσεις τους στα social media αναδεικνύουν την ανάγκη συνεργασίας των κομμάτων που κόπηκαν ή αναμένεται να κοπούν, προκειμένου να κατέβουν ως συνασπισμός δυνάμεων στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στην «πανστρατιά όλων των δυνάμεων που παράνομα κόπηκαν στον Άρειο Πάγο για να τσακίσουμε την διεφθαρμένη ηγεσία της ΝΔ», ενώ ο Κ. Μπογδάνος χαρακτήρισε τις δηλώσεις Βελόπουλου ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Έκρινε, μάλιστα, ότι δείχνουν πολιτική ωριμότητα και πρόσθεσε ότι στην επόμενη βουλή, που επιφυλάσσει δεινά για τον Ελληνισμό, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αρραγής εθνική αντιπολίτευση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ