Ερώτηση 14 βουλευτών για την παύση λειτουργίας του ελληνικού Προξενείου στην Μόσχα

Ερώτηση 14 βουλευτών για την παύση λειτουργίας του ελληνικού Προξενείου στην Μόσχα. Νωρίτερα τον Νοέμβριο έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση του τερματισμού της λειτουργίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Μόσχα. Η απόφαση της Ρωσίας αντικατοπτρίζει το βαθύ ρήγμα στις διμερείς σχέσης απότοκο της κυβερνητικής θέσης Μητσοτάκη στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Έκλεισε το ελληνικό προξενείο της Μόσχας

Την υπόθεση της παύσης λειτουργίας του ελληνικού Προξενείου στην Μόσχα, από την 1η Νοεμβρίου, φέρνουν στην Βουλή με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την τομεάρχη Εξωτερικών, Ρένας Δούρου. Όπως επισημαίνεται, η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της αναστολής των εργασιών του τμήματος θεωρήσεων και του πολιτικού τμήματος του Γενικού Προξενείου στην Μόσχα το 2022 εξαιτίας απέλασης τότε διπλωματών.

«Πρόκειται, όπως αποκάλυψε ο ρωσικός κυβερνητικός ιστότοπος “Pravo”, για τον τερματισμό της συμφωνίας “μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας για το άνοιγμα του Γενικού Προξενείου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πόλη της Μόσχας, η οποία είχε συναφθεί με την μορφή ανταλλαγής σημειωμάτων από τις 22 Φεβρουαρίου 2002″» επισημαίνουν οι βουλευτές.

Επιπλέον, ζητούν από τον Γιώργο Γεραπετρίτη να τους ενημερώσει για τους λόγους παύσης της λειτουργίας του Γενικού Προξενείου στην Μόσχα, τις συνέπειες για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και εάν ο υπουργός σκοπεύει να ζητήσει την εκ νέου ενεργοποίηση της συμφωνίας για την επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου.

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αληθινή τηλεοπτική «τραγωδία» για τη Ράνια Τζίμα – Η εξαφάνιση από τα social media και το παρασκήνιο με Μαρινάκη και Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Αληθινή «τραγωδία» για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία σχολιάζει Μετά την παρέμβαση υπονόμευσης του Στέφανου Κασσελάκη...

Επιβεβαιώνεται η στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Στέφανο Κασσελάκη (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Σε δύο Black Lists η Δόμνα Μιχαηλίδου – Τα τηλεφωνήματα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η Πυθία αποκαλύπτει Δεν πάνε καλά τα πράγματα, όπως μαθαίνω...