ΕΡΤ3: Βαρύ κλίμα για την «επόμενη μέρα»

ΕΡΤ3: Βαρύ κλίμα για την «επόμενη μέρα». Βαρύ κλίμα και απογοήτευση έχει αναπτυχθεί στο τρίτο κρατικό κανάλι για την «επόμενη μέρα» και τη φυσιογνωμία, τον ρόλο του και τη θέση του στο μεγάλο τηλεοπτικό κάδρο με τους σχεδιασμούς που θα εφαρμοστούν συντόμως και τη συγχώνευση με την ΕΡΤ2.

Προβληματισμός αναπτύχθηκε για το πλάνο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ώστε να γίνει σαφές στην κοινωνία της Περιφέρειας η σημασία της ΕΡΤ3 για την ανάδειξη θεμάτων που την αφορούν.

Εξετάστηκε η περίπτωση 24ωρης απεργίας, σε συνεννόηση με την ΕΣΗΕΜΘ και ταυτόχρονη «εκστρατεία» ενημέρωσης των κοινωνικών φορέων πρωτίστως της Θεσσαλονίκης, οικονομικών φορέων, επιχειρηματικών κύκλων, άλλων παραγόντων της Περιφέρειας αλλά και πολιτικών και κομμάτων.

Σε μια κίνηση να αποφορτιστεί η βαριά ατμόσφαιρα στο οικοσύστημα της ΕΡΤ3, τοποθετήθηκε-επιτέλους- η Σύνθια Σάπικα στην διεύθυνση ειδήσεων ενημερωσης του σταθμού. Ήταν η μόνη δημοσιογράφος η οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν από περίπου τρείς μήνες όταν προκηρύχθηκε διαγωνισμό για την επιτελική θέση που παρέμενε κενή επί δύο χρόνια.

Ταυτόχρονα ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους πίστωση χρόνου, ως το τέλος του 2023, για να μπορέσει να ενημερωθεί για τα νέα καθήκοντα και αρμοδιότητες η νέα επικεφαλής του ειδησεογραφικού τομέα.

Η πρόταση της γενικής διεύθυνσης φαίνεται να έτυχε αποδοχής. Το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 και οι εργαζόμενοι των άλλων ειδικοτήτων, σε συνεννόηση με ΕΣΗΕΜΘ και ΠΟΣΠΕΡΤ, προσανατολίζονται σε συντονισμένη δράση ενημέρωσης για τον τηλεοπτικό σταθμό και το ρόλο του στη νέα κατάσταση η οποία θα γίνει στο πλαίσιο στάσης εργασίας είτε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ή το αμέσως επόμενο (9/12).

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις