Επτά πολύ πικρές αλήθειες για τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του

Ποιες είναι οι πικρές αλήθειες για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σύμφωνα με το bankingnews.gr:

Πικρή αλήθεια πρώτη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ταυτίστηκε με τον εμβολιασμό προκαλώντας την κοινωνία και υιοθέτησε τα πιο σκληρά μέτρα κατά της πανδημίας.
Όλη αυτή η πολιτική ήταν λανθασμένη.
Τα lockdowns ήταν παταγώδης αποτυχία, η Ελλάδα για μήνες εμφάνιζε τις χειρότερες επιδόσεις διεθνώς, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ήταν τραγική παραφροσύνη.
Τα εμβόλια αποδείχθηκαν απάτη, όχι αναποτελεσματικά αλλά απάτη, οι φαρμακευτικές εταιρίες είπαν κατά συρροή ψέματα.

Πικρή αλήθεια δεύτερη

Η Ελλάδα δεν μπορούσε να εναντιωθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, έπρεπε να συρθεί πίσω από το άρμα των ΗΠΑ.
Όσοι υποστηρίζουν αυτό το επιχείρημα είναι ανόητοι.
Η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ έχει καταφέρει να είναι ο βασικός συνομιλητής Ρωσίας και Ουκρανίας.
Λυπούμαστε αλλά ο Erdogan είναι πολύ πιο σωστός από τον Μητσοτάκη…
Μπορεί ο Erdogan να το χάνει με τις κορώνες και τις υπερβολές απέναντι στην Ελλάδα… αλλά για την ουκρανική κρίση… η στάση της Τουρκίας είναι άψογη…

Πικρή αλήθεια τρίτη

Η ακρίβεια δεν επιλύεται με το καλάθι του νοικοκυριού, είναι μια ανοησία, μια επικοινωνιακή μπαρούφα.
Ούτε επιλύεται με το κόλπο στα τιμολόγια ρεύματος…. όπου πάνω δεξιά αναγράφεται η έκπτωση -400 ή -500 ή -600 ευρώ και ο πολίτης σκέφτεται… μεγάλη έκπτωση μου κάνουν.
Όλο αυτό είναι ένα επικοινωνιακό παραμύθι αφού ξεγελούν τον κόσμο…
Πρέπει να συγκρίνετε τι πληρώνατε το Νοέμβριο του 2021 με τον Νοέμβριο του 2022 και θα καταλάβετε πως σας κοροϊδεύουν…

Πικρή αλήθεια τέταρτη

Σύμφωνα με το bankingnews.gr, η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να προσεταιριστεί τον τύπο άρχισε να τον εξαγοράζει με τις λίστες Πέτσα και άλλες τέτοιες φαιδρές ανοησίες.
Κάποια μέσα συνειδητά δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν κρατική διαφήμιση… όπως το bankingnews και η καθολική πλειοψηφία άρπαξε σαν λιγούρηδες το κρατικό χρήμα… για να μετατραπεί σε πολυτελή αυτοκίνητα των δημοσιογράφων.

Πικρή αλήθεια πέμπτη

Η Ελλάδα δεν έχει κάνει ποτέ ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία.
Δεν μπορεί να ζητάμε Ρωσία και Ουκρανία να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και Ελλάδα και Τουρκία απλά να συναντώνται… για το θεαθήναι…
Θα πρέπει να επιλυθούν οι ελληνοτουρκικές διαφορές και η κυβέρνηση Μητσοτάκη… δεν έπραξε τα δέοντα… πουλάει τσάμπα μαγκιές όπως και ο Erdogan.
Δεν είναι όλα αυτά σοβαρή εξωτερική πολιτική και από την μια η κυβέρνηση να πουλάει… εθνικισμό και από την άλλη να παρακαλάει τους αμερικανούς να δώσουν αεροπλάνα ή τον Macron (Γαλλία) να μας προστατεύσει…..

Πικρή αλήθεια έκτη

Όπως αναφέρει το bankingnews.gr, νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης «έχουν ένα παραδοσιακό συγκριτικό πλεονέκτημα» την οικονομία, την αγορά και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η κυβέρνηση εκτόξευσε το δημόσιο χρέος σε ιστορικά υψηλά στα 394 δισεκ. πλησίον των 400 δισεκ. και επιχειρεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική εκτοξεύοντας τα δημοσιονομικά ελλείμματα.
Ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις θα δοκιμαστεί με το πώς θα πωληθούν οι μετοχές των τραπεζών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, φοβουμαστέ ότι θα κυριαρχήσει… η ιδέα του ξεπουλήματος.
Το ΤΧΣ επένδυσε 44,5 δισεκ. και θα πάρει 2 με 2,5 δισεκ. δεν το λες επιτυχία.
Το αμερικανικό δημόσιο… πήρε κέρδος 42,4 δισεκ. δολάρια… κέρδος δηλαδή όλο το αρχικό κεφάλαιο που επένδυσε σε τράπεζες και ασφαλιστικές το 2008 και έβγαλε κέρδος 42,4 δισεκ. πως τα κατάφεραν οι αμερικανοί;…
Αυτό ονομάζεται επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση….

Πικρή αλήθεια έβδομη

Το ελληνικό χρηματιστήριο αντικατοπτρίζει την δυναμική της χώρας και τις προοπτικές των εταιριών και της εθνικής οικονομίας. Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό χρηματιστήριο αξίζει για υψηλότερα αλλά θα δει… ξανά τις 700 μονάδες πριν αρχίσει να επανατιμολογείται ο πραγματικός ελληνικός κίνδυνος.
Από τις 874 μονάδες που βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο στις 700 μονάδες είναι πτώση -20%… εάν δεν πάει 700 μονάδες θα αγγίξει τις 750 μονάδες αλλά θα ξαναδούμε το… 7 εμπρός από τον Γενικό Δείκτη…
Η διεθνής συγκυρία, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, η επιστροφή στην κανονικότητα από τις κεντρικές τράπεζες ως προς τα επιτόκια… δεν είναι σύμμαχοι των μετοχών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...