Επιστολή Μπάιντεν προς Δημοκρατικούς: «Παραμένω στην κούρσα για την προεδρία» (doc)

Tην πρόθεσή του να παραμείνει στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ έκανε γνωστή ο Τζο Μπάιντεν, μέσω επιστολής τους προς του Δημοκρατικούς του Κογκρέσου, με φόντο την αυξανόμενη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του.

«Θέλω να ξέρετε ότι παρά τις εικασίες στον Τύπο και αλλού, είμαι σταθερά δεσμευμένος να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα, να τρέξω αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ», ανέφερε ο Μπάιντεν στην επιστολή, καλώντας τους βουλευτές των Δημοκρατικών να ενωθούν πίσω από την εκστρατεία του.

Επαφές με στελέχη των Δημοκρατικών

Όπως σχολιάζει το CNN, πρόκειται για μια κρίσιμη εβδομάδα για το πολιτικό μέλλον του Μπάιντεν, ο οποίος επιχειρεί να καθησυχάσει όσους τάσσονται υπέρ της απόσυρσής του, μετά το καταστροφικό για τον ίδιο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αμερικανός πρόεδρος θα συνεχίσει τις επαφές του με στελέχη των Δημοκρατικών τις επόμενες ημέρες, δήλωσε στο CNN αξιωματούχος της εκστρατείας του.

Την εβδομάδα που ακολούθησε την καταστροφική του επίδοση στο ντιμπέιτ, ο Μπάιντεν επικοινώνησε προσωπικά με περίπου 20 στελέχη των Δημοκρατικών, ανέφερε στο CNN ένας αξιωματούχος της εκστρατείας του.

Και τηλεφώνημα

Ακολούθησε μία σπάνια τηλεοπτική παρέμβαση του προέδρου προκειμένου να διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την κούρσα.

Πράγματι λίγο μετά την επιστολή προς τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου, ο Μπάιντεν τηλεφώνησε στο πρόγραμμα Morning Joe του τηλεοπτικού καναλιού MSNBC. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο live τηλεφώνημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Δεν πάω πουθενά»

Στη σύντομη τηλεφωνική παρέμβασή του, ο Τζο Μπάιντεν είπε: «η ουσία εδώ είναι ότι δεν πάμε πουθενά».

«Δεν πάω πουθενά», πρόσθεσε.

Επαναλαμβάνοντας ορισμένες από τις θέσεις που εξέφρασε στην επιστολή του προς τους Δημοκρατικούς βουλευτές, ο Μπάιντεν είπε λέει ότι οι ψηφοφόροι «μίλησαν ξεκάθαρα» κατά τη διαδικασία επιλογής υποψηφιότητας και ότι πιστεύει ότι είναι ο «καλύτερος» υποψήφιος για να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι ζωντανές τηλεφωνικές κλήσεις σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ήταν μια «αγαπημένη» συνήθεια της κυβέρνησης Τραμπ και μάλλον είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν καταφεύγει σε αυτό κατά τη διάρκεια των 3,5 ετών εξουσίας του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών