Επικό τέλος του 2022 βλέπει ο Elon Musk – Οι φόβοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο ρόλος των drones

Οι δορυφόροι της SpaceX βοηθούν τα ουκρανικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να καταστρέψουν ρωσικά άρματα μάχης και φορτηγά του στρατού

Ο Elon Musk συνηθίζει να κάνει θεαματικές δηλώσεις.
Ο επιχειρηματίας δεν είναι ποτέ φειδωλός με τις υποσχέσεις που κρατούν τη φλόγα ζωντανή γύρω από την premium εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla (TSLA).
Και ο Musk παρέμεινε πιστός σε αυτή την παράδοση κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της εταιρείας.
Πράγματι, ο διευθύνων σύμβουλος ανακοίνωσε ότι η Tesla θα έχει ένα “επικό” τέλος του έτους, παρά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που απογοήτευσαν κάπως τις αγορές.
“Προσβλέπουμε σε ένα Q4 που θα σπάσει τα ρεκόρ”, δήλωσε ο Musk στους αναλυτές στην εναρκτήρια ομιλία του.

Εξαιρετική ζήτηση

“Έχουμε εξαιρετική ζήτηση για το 4ο τρίμηνο.
Αναμένουμε να πουλήσουμε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε για όσο μπορούμε να προβλέψουμε στο μέλλον.
Έτσι, τα εργοστάσια λειτουργούν με πλήρη ταχύτητα, παραδίδουμε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε και διατηρούμε ισχυρά τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους”.
Η Tesla ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 3,3 δισ. δολαρίων σε έσοδα 21,45 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στις 19 Οκτωβρίου.
Παρά την αύξηση των εσόδων κατά 56%, αυτά ήταν χαμηλότερα από τα 21,96 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Προειδοποιήσεις από τον οικονομικό διευθυντή

Ο αισιόδοξος τόνος του Musk, ωστόσο, δεν συμβάδιζε με την επιφυλακτικότητα του οικονομικού διευθυντή Zach Kirkhorn.
Ο Kirkhorn επέμεινε ότι η Tesla αντιμετώπιζε δυσκολίες στην παράδοση των οχημάτων στους πελάτες.
Και αυτά είναι προβλήματα, είπε, που ο όμιλος δεν είχε προβλέψει.
Η εταιρεία είδε μια αύξηση των αυτοκινήτων σε διαμετακόμιση στο τέλος του τριμήνου, η οποία, όπως είπε, “έχει αρνητικό αντίκτυπο στο κεφάλαιο κίνησης.
“Το ζήτημα αυτό έχει ιδιαίτερο προηγούμενο για τα πλοία από τη Σαγκάη προς την Ευρώπη και τις τοπικές μεταφορές με φορτηγά εντός ορισμένων περιοχών των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Το ιστορικό πρότυπο λειτουργίας μας για την εν λόγω κατασκευή ανά περιοχή παράδοσης οδηγεί σε ακραίες συγκεντρώσεις των αναγκών του εφοδιασμού τις τελευταίες εβδομάδες κάθε τριμήνου”, δήλωσε ο Kirkhorn.

Η κόκκινη γραμμή στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας

Ο Elon Musk έχει το προϊόν της χρονιάς 2022.
Το προϊόν αυτό είναι το Starlink, η ασφαλής δορυφορική υπηρεσία πρόσβασης στο διαδίκτυο, που προσφέρει η αεροδιαστημική εταιρεία του, η SpaceX.
Η υπηρεσία χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από πολίτες σε περιοχές που δέχονται επιθέσεις από τη Ρωσία και σε περιοχές όπου οι υποδομές έχουν καταστραφεί.
Οι δορυφόροι της SpaceX βοηθούν επίσης τα ουκρανικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να καταστρέψουν ρωσικά άρματα μάχης και φορτηγά του στρατού.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με αντιαρματικές χειροβομβίδες που εκτοξεύονται στους στόχους.

Ο πόλεμος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και η κόκκινη γραμμή του Musk

Αντιμέτωπες με τις ρωσικές επιθέσεις κατά των ουκρανικών υποδομών, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο μέτωπο έχουν καταλήξει να βασίζονται στο Starlink ως το βασικό μέσο επικοινωνίας τους.
“Το Starlink είναι το κύριο σύστημα επικοινωνιών του ουκρανικού στρατού στο πολεμικό μέτωπο.
Αν κάποιος άλλος θέλει αυτή τη δουλειά, παρακαλώ είναι προσκεκλημένος μου…”, έγραψε ο Musk στο Twitter στις 14 Οκτωβρίου.
Η υπηρεσία αυτή έχει θέσει τον Musk στο κέντρο της γεωπολιτικής σκηνής.
Και με τη σειρά της αυτή η έκθεση οδήγησε τον δισεκατομμυριούχο να το παίξει διπλωμάτης.
Πρότεινε ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ο οποίος ήδη διαρκεί σχεδόν εννέα μήνες.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο φοβάται ότι η σύγκρουση αυτή θα μετατραπεί σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την πιθανότητα να αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα.
Έτσι εξήγησε γιατί στο σχέδιό του ζήτησε από την Ουκρανία να εγκαταλείψει την Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, και να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο οργανισμούς που ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θεωρεί απειλή για την κυριαρχία της χώρας του.
Η εμπλοκή στις γεωπολιτικές υποθέσεις, ωστόσο, έχει ένα όριο για τον δισεκατομμυριούχο.
Και μόλις τράβηξε αυτή την κόκκινη γραμμή.
Ο Musk λέει ότι δεν ενδιαφέρεται για την κατασκευή όπλων οποιουδήποτε είδους.
Ακόμη και τα πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν τον ενδιαφέρουν, παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις της Tesla, η οποία αναπτύσσει το Optimus, ένα ανθρωποειδές ρομπότ.

Ο Musk ρωτάει “Πρέπει να φτιάξω όπλα;” και απαντάει

“Στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δολοφόνων εδραίωσαν τη φήμη τους ως ένα ισχυρό, οικονομικά αποδοτικό όπλο που μπορεί να αναζητήσει και να καταστρέψει στόχους, ενώ ταυτόχρονα να εξαπλώσει το είδος του τρόμου που μπορεί να φθείρει την αποφασιστικότητα τόσο των στρατιωτών όσο και των πολιτών”, έγραψε ο Independent.
“Ξεπερνούν επίσης γρήγορα τους πυραύλους ως το τηλεκατευθυνόμενο όπλο επιλογής.
Γνωστά ως “ο πύραυλος κρουζ του φτωχού ανθρώπου”, οι ιπτάμενες μηχανές θανάτου μπορούν να κατακλύσουν οποιοδήποτε θέατρο μάχης πολύ πιο φθηνά”.
Το 2020, ο Musk είχε ήδη προειδοποιήσει ότι τα μη επανδρωμένα φονικά αεροσκάφη θα γίνουν το μέλλον του πολέμου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ