Επιβεβαιώνεται η εξαφάνιση στοιχείων για το έγκλημα στα Τέμπη

Στην τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έχει προκύψει μία σημαντική ανακάλυψη. Πραγματογνώμονες που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων διαπίστωσαν ότι το εύφλεκτο ξυλόλιο που βρέθηκε σε εξωτερική λαμαρίνα της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, και φέρεται να συνέβαλε στη φονική έκρηξη και τη φωτιά, εξατμίστηκε.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης δειγματοληψίας από το Γενικό Χημείο του Κράτους επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για εξαφάνιση στοιχείων από το σημείο της σύγκρουσης, το οποίο είχε “μπαζωθεί” από τις Αρχές. Τα δείγματα που λήφθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, για να συγκριθούν με τις δειγματοληψίες του Μαρτίου, ανίχνευσαν ξανά τα έλαια σιλικόνης, αλλά όχι το ξυλόλιο.

Ο Κώστας Λακαφώσης, μέλος της επιτροπής διερεύνησης για λογαριασμό των οικογενειών, ανέφερε ότι το ξυλόλιο διασκορπίστηκε και εξατμίστηκε λόγω της φύσης του ως πτητικής ουσίας. Επισήμανε ότι η ποσότητα του ξυλολίου θα είχε ανιχνευτεί σε μεγαλύτερη ποσότητα εάν οι δειγματοληψίες είχαν γίνει αμέσως μετά τη σύγκρουση.

«Αυτό το γεγονός είναι η ξεκάθαρη επιβεβαίωση που αναμέναμε, αφού αποδεικνύεται πλέον ότι το ξυλόλιο διασκορπίστηκε στην περιοχή με τη σύγκρουση και έπειτα ως πτητική ουσία εξατμίστηκε και χάθηκε. Προφανώς, θα είχε ανιχνευτεί σε μεγαλύτερη ποσότητα, εάν οι δειγματοληψίες είχαν γίνει αμέσως μετά τη σύγκρουση, έπειτα ανιχνεύτηκε σε ελάχιστη ποσότητα 29 μέρες μετά, ενώ εξατμίστηκε και δεν υπάρχει πλέον πουθενά στο σημείο ή στα συντρίμμια εννιά μήνες αργότερα».

Στο μεταξύ, η δικαστική διερεύνηση της σύγκρουσης των τρένων συνεχίζεται από τον εφέτη ανακριτή Λάρισας, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε βάρος άλλων εμπλεκομένων στις επόμενες ημέρες. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται να γίνει πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...