Επιβεβαίωση Periodista.gr: Οι μυστικές δημοσκοπήσεις έγιναν φανερές – Κατρακύλα των ποσοστών της ΝΔ (vid)

Την κατρακύλα της ΝΔ επιβεβαιώνει νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει πλήρως τις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουμε αποκαλύψει εδώ και καιρό στο PERIODISTA.GR. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία εκτιμά πως η ΝΔ ήταν η χαμένη της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή που κατέθεσε η αντιπολίτευση για τις εξελίξεις στα Τέμπη, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν κερδισμένο.

Η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,6% (27% τον Μάρτιο), έναντι 12,3% (10,5%) που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος παγιώνεται στη δεύτερη θέση), διαφορά δηλαδή 13,3 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% (11,5%), η Ελληνική Λύση με 8,2% (6,4%), το ΚΚΕ με 8% (8,9%), το κόμμα Νίκη με 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% (3%), η Νέα Αριστερά με 2,4% (2,5%) και οι Σπαρτιάτες με 2,2% (2,5%).

Στη εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΝΔ: 29-33%
ΣΥΡΙΖΑ: 14-16%
ΠΑΣΟΚ: 12-14%
Ελληνική Λύση: 9-11%
ΚΚΕ: 8-10%
Κόμμα Νίκη: 3-5%
Πλεύση Ελευθερίας: 3-5%
Σπαρτιάτες: 2-4%
Νέα Αριστερά: 2-3,4%
Το 49% βλέπει τις ευρωεκλογές ως ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, την ώρα που το 47% απαντά αρνητικά.

Ποιος έχασε και ποιος κέρδισε από την πρόταση δυσπιστίας

Σε ερώτηση για το εάν η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη, επηρεάζει την ψήφο ενόψει ευρωεκλογών, το 37% απάντησε καθόλου, το 20% αρκετά και το 19% λίγο.

Ως προς τους κερδισμένους και τους χαμένους, το 23% απάντησε ότι βγήκε κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ ενώ το 20% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το ποια κόμματα έχασαν, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 42% ότι έχασε η ΝΔ, το 27% απάντησε ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και 22% το ΠΑΣΟΚ.

Το 75% απαντά πως δεν έχει πειστεί ότι δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση των Τεμπών, ενώ το 14% απαντά πως έχει πειστεί.

Ταυτόχρονα οι πολίτες δεν πείστηκαν ούτε με το αφήγημα πως «ισχυρά συμφέροντα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα». Το 63% δηλώνει πως δεν έχει πειστεί για κάτι τέτοιο και μόλις το 22%πως έχει πειστεί σχετικά.

Από την άλλη, το 57% διαφωνεί με την πρόταση Κασσελάκη για παραίτηση του πρωθυπουργού και διεξαγωγή εκλογών, ενώ το 26% συμφωνεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ