Επενδυτική βαθμίδα μετά τις εκλογές

Στη σημαντική βελτίωση που έχει εμφανίσει η ελληνική οικονομία τα τελευταία τρία χρόνια αναφέρθηκε ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, τονίζοντας όμως το πλήθος κινδύνων που έχει μπροστά της η χώρα, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε, η Ελλάδα εμφανίζει μία σημαντική μεταστροφή στην οικονομική της κατάσταση τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς αργά αλλά σταθερά βγήκε από τη σοβαρή κρίση χρέους και ανεργίας, χάρη στα διεθνή προγράμματα και τις μεταρρυθμίσεις, και πλέον εμφανίζει υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ωστόσο, αν και η ελληνική οικονομία έγινε πολύ πιο ανταγωνιστική, «η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα» πρόσθεσε, και τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η δικαστική μεταρρύθμιση αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης. Ως εξίσου σημαντικό κίνδυνο υπογράμμισε τα χαμηλά επίπεδα καινοτομίας στις ελληνικές επιχειρήσεις, την ώρα που ο πλανήτης εξελίσσεται σε έναν «κόσμο γνώσης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλέξης Πατέλης
Σφραγίδα αξιοπιστίας χαρακτήρισε την επενδυτική βαθμίδα ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, σε παρέμβασή του. «Όταν δεν την έχεις, σε αποκαλούν junk, σκουπίδι και για πολλούς επενδυτές είναι σημαντική γιατί το καταστατικό τους τούς απαγορεύει να επενδύουν σε χώρες που δεν την έχουν» εξήγησε ο κ. Πατέλης. Εκανε λόγο για τρεις οίκους που μας τοποθετούν ένα κλικ κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και στην ερώτηση γιατί το κάνουν αυτό αφού πληρούμε τις προδιαγραφές, απάντησε «προφανώς γιατί έχουμε εκλογές». Σχετικά με τον στόχο για 3% ανάπτυξη, σημείωσε ότι θα φανεί αν είναι αισιόδοξο σενάριο ή όχι, επισημαίνοντας πάντως ότι η Ελλάδα κατάφερε να έχει ρυθμούς ανάπτυξης πολύ υψηλότερους από τους μέσους όρους της Ε.Ε., αντίθετα με ό,τι συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ, και τόνισε ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. καταρτίστηκε όχι μόνο με βάση την εκτίμηση για την ανάπτυξη αλλά και με βάση τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...