Επίσημη ανακοίνωση Ζελένσκι: Αυτή είναι η μυστική συμφωνία με Μητσοτάκη που οδηγεί την Ελλάδα σε γεωπολιτική καταστροφή

Είναι επίσημη ανακοίνωση της προεδρίας της Ουκρανίας, του γραφείου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Το Κίεβο «καρφώνει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μυστικές αμυντικές συμφωνίες, όταν ο Πρωθυπουργός είχε το θράσος να διαψεύδει.

Και αυτή τη φορά, όμως, ο επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Τα όρια της εθνικής μειοδοσίας πια, έχουν ξεθωριάσει επικίνδυνα…

Τι ανακοινώθηκε σήμερα από το Κίεβο;

Ότι η Ουκρανία και η Ελλάδα θα υπογράψουν «συμφωνία ασφαλείας» στο εγγύς μέλλον, σε μια κίνηση που θα «τινάξει στο αέρα» ακόμα και τα… ψίχουλα των ελληνορωσικών σχέσεων που είχαν απομείνει, καταδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την εγκληματική εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια πολιτική που είναι απόλυτα υποταγμένη στη Δύση και δη στις ΗΠΑ, μια πολιτική που συντρίβει τις εθνικές γραμμές και τις παραδοσιακές συμμαχίες της Ελλάδας (βλέπε και Σερβία εκτός από τη Ρωσία), μια πολιτική που οδηγεί τη χώρα μας στην ανυπαρξία και τη διπλωματική εξαφάνιση.

Η προσωπική στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας όχι μόνο δεν αφήνει «αποτύπωμα», όπως φαντασιώνονται όλοι στο Μαξίμου και κυρίως ο Πρωθυπουργός, αλλά αντίθετα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην γεωπολιτική καταστροφή.

Το Κίεβο μιλά για «ολοκληρωμένη βοήθεια» της Ελλάδας προς την Ουκρανία και καλεί σε «περαιτέρω ενίσχυση αυτής της βοήθειας με βάση τις τρέχουσες ανάγκες των Ουκρανών πολεμιστών».

Το τι ακριβώς εννοεί με την «περαιτέρω ενίσχυση» και τι θα πρέπει να παραχωρήσει πάλι η Ελλάδα, μένει να φανεί…

Η ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας:

Συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας για την Ουκρανία, Σπυρίδωνα Λαμπρίδη, είχε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου, Ihor Zhovkva.

Ο Ihor Zhovkva ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεπή υποστήριξή της και τη σημαντική ολοκληρωμένη βοήθειά της προς τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης της αμυντικής βοήθειας, από την αρχή της ρωσικής εισβολής πλήρους κλίμακας.

Τόνισε επίσης τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης αυτής της βοήθειας με βάση τις τρέχουσες ανάγκες των Ουκρανών πολεμιστών.

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου αναγνώρισε την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανική Φόρμουλα Ειρήνης και την ενεργό συμμετοχή της στην υλοποίηση των συγκεκριμένων σημείων της.

Τα μέρη συζήτησαν επίσης τις προετοιμασίες για την εναρκτήρια Σύνοδο Ειρήνης στην Ελβετία, ιδίως τις κοινές προσπάθειες για τη συμμετοχή των χωρών του Παγκόσμιου Νότου στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Κατά τη συνάντηση, οι συνομιλητές συμφώνησαν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για μια διμερή συμφωνία ασφαλείας, ώστε η Ουκρανία και η Ελλάδα να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον.

Ο Ihor Zhovkva σημείωσε επίσης τη σημασία της υποστήριξης της Ελλάδας στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ και την προσέγγισή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει τη στηρίζει την Ουκρανία», είπε ο Μητσοτάκης στον Ζελένσκι

Υπό το κλίμα αυτό, δεν είναι καθόλου περίεργο που το Μαξίμου έσπευσε να ενημερώσει για την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επανέλαβε και διαβεβαίωσε τον Ουκρανό Πρόεδρο, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο…

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και στη σύγκληση Διακυβερνητικής Διάσκεψης ΕΕ – Ουκρανίας τον ερχόμενο Ιούνιο, η οποία και θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ.

O Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Zelenskyy να συμμετάσχει στην Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Ιουνίου στην Ελβετία.

Η ανάρτηση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τη συνομιλία:
Μίλησα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επικείμενη Σύνοδο Ειρήνης και τον ευχαρίστησα που επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του.

Συζητήσαμε επίσης τις προσπάθειες να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες να συμμετάσχουν.

Η Ουκρανία έχει την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών στην ΕΕ τον Ιούνιο. Συνεχίζουμε επίσης να εργαζόμαστε για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ