Επίσημα κυρίαρχος ο Πούτιν στην Ρωσία

Η ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, επισημοποιώντας τη σαρωτική νίκη του Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας ιστορική» αυτή την ψηφοφορία χωρίς αντίπαλο και αρνούμενη οποιαδήποτε νοθεία.

Ο Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 24 χρόνια, έλαβε ακριβώς το 87,28 των ψήφων, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η συμμετοχή έφθασε το 77,49% στην ψηφοφορία αυτή, η οποία διεξήχθη από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου.

«Πρόκειται για ιστορικές εκλογές», υποστήριξε η Παμφίλοβα, εκτιμώντας ότι κάθε ψηφοφόρος που έριξε την ψήφο του «συνεισέφερε στην ενίσχυση της Ρωσίας».

Η ίδια έπλεξε επίσης το εγκώμιο μιας «πολύ καθαρής» και «πολύ υπεύθυνης» προεκλογικής εκστρατείας, διαβεβαιώνοντας ότι η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή δεν έλαβε παρά μόνο «459 προσφυγές συνολικά για παραβιάσεις».

«Είναι αμελητέες», εκτιμά η Παμφίλοβα.

Στις εκλογές αυτές, ο Πούτιν βρέθηκε αντιμέτωπος με τρεις υποψηφίους που δεν ήταν αντίθετοι ούτε στην επίθεση στην Ουκρανία ούτε στην καταστολή που εξαφάνισε την αντιπολίτευση και κορυφώθηκε με το θάνατο στη φυλακή, στα μέσα Φεβρουαρίου, του μαύρου πρόβατου του Κρεμλίνου, του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο μόνος αντιπολιτευόμενος που επιχείρησε να είναι υποψήφιος, ο Μπόρις Ναντέζντιν, είδε την υποψηφιότητά του να απορρίπτεται.

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, ο Πούτιν απευθύνθηκε σήμερα στο έθνος, με βίντεο που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

«Οι εκλογές έδειξαν ότι η σημερινή Ρωσία είναι μια μεγάλη ενωμένη οικογένεια», υποστήριξε.

«Ακολουθούμε μαζί την ιστορική οδό που έχουμε επιλέξει. Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, για τις δυνάμεις μας και για το μέλλον μας», κατέληξε ο ρώσος πρόεδρος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις