Εν αναμονή σαρωτικών αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον απόηχο του επεισοδιακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να στείλει μηνύματα κυριαρχίας στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ενώ όλοι περιμένουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του και ποιες αλλαγές θα κάνει.

Όπως τόνισε είναι πιο ενισχυμένος και πως έλαβε ξεκάθαρη εντολή από τους συνέδρους, παρά το ότι δεν υπήρξε ανανέωση της εντολής από την βάση, που όμως έδωσε ένα μεγάλο σήμα πως «ο Στέφανος είναι ο πρόεδρος μας».

«Όλο το στάδιο σειόταν», επισήμανε, από συνέδρους που έλεγαν «κάτω τα χέρια απ’ τον Στέφανο».

«Θα παραμείνω ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχω τεράστια εντολή από τα μέλη του κόμματος να κάνω ακριβώς αυτό και έχω εντολή να μετασχηματίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα».

Πρόσθεσε πάντως με νόημα πως «όποιος θέλει να με αμφισβητήσει με χαρά να με αμφισβητήσει. Εάν χρειαστεί να ξανακερδίσω θα ξανακερδίσω».

Μίλησε για ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει σε «ριζικές αλλαγές» που πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ έκανε και μια νύξη για την αλλαγή ονόματος όταν ρωτήθηκε αν παραμένει στα σχέδιά του, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα άρα «η λέξη συνασπισμός στην ουσία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα». Επίσης, η αναφορά τουπως αν γίνονταν οι εκλογές θα έπαιρνε 90%, μπορεί να ερμηνευτεί και ως μήνυμα ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν.

Επιπλέον, απέφυγε κάθε αναφορά στα στελέχη που κατέθεσαν την «ενδιάμεση» πρόταση η οποία ήταν αυτή που υπερψηφίστηκε αποτρέποντας τις εκλογές, δηλαδή τους Φάμελλο, Παππά και Γιώργο Τσίπρα, και έδειξε εκ νέου ότι είναι αυτός μόνος και τα μέλη – στέλεχος μάλιστα σχολίασε πως εμφανίστηκε εκ νέου «αυτοαναφορικός».

Από την πρόταση που ψηφίστηκε την Κυριακή και πέρασε στην Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου ανέδειξε ιδιαιτέρως την αναφορά πως «υπό την ηγεσία του προέδρου θα πάμε στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αρχίζοντας από τις ευρωεκλογές».

Κοινώς επιμένει στην διεκδίκηση «λευκής επιταγής» ως τις εθνικές εκλογές, (και μάλιστα χωρίς επιτροπείες και χαλινάρια) παρά το ότι και χθες του διαμηνύθηκε από στελέχη πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

«Δεν παρέλαβα κυβερνητικό κόμμα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παρέλειψε να στείλει μηνύματα και στον Αλέξη Τσίπρα με τρεις αναφορές

· Πως ήταν λάθος που δεν πήγε στο συνέδριο

· Πως «Ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ ’15 -’19 έχει κλείσει. Αρχίζει ένας καινούργιος κύκλος υπό την ηγεσία μου και έτσι θα πορευτούμε»

· Και πως «Ένα κόμμα του 17% δεν κυβερνά τη χώρα. Παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο δεν ήταν κυβερνητικό κόμμα».

Σαρωτικές αλλαγές

Όσον αφορά στις σαρωτικές αλλαγές που αναμένονται στα όργανα και τα πρόσωπα που θα αναδείξει στο εξής, προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής εικόνα, αν και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το Εκτελεστικό Γραφείο θα είναι ένα πρώτο βήμα.

Η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη μιλώντας στο Mega είπε πως «θα γίνουν κάποιες αλλαγές άμεσα που θα σηματοδοτήσουν το εναρκτήριο λάκτισμα», και ειδικά για το Εκτελεστικό Γραφείο ανέφερε πως «είχε συζητηθεί και το προηγούμενο διάστημα, δεν ξέρω τις σκέψεις του προέδρου πάντως θα επανενεργοποιηθεί», καθώς προβλέπεται από το Καταστατικό και «δεν είναι κάτι καινούριο».

Επιπλέον είπε πως οι αλλαγές θα γίνουν πολύ σύντομα και άφησε να εννοηθεί πως ίσως να έρθουν και μέσα στην εβδομάδα, προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι ένας απλός σχεδιασμός του Προέδρου, είναι απαίτηση. Ο κόσμος τρία πράγματα είπε πολύ έντονα: “Πρόεδρε, σε εμπιστευόμαστε. Δεν θέλουμε εκλογές, φτάνει. Και άλλαξέ τα όλα”. Πάντα με οδηγό και άξονα το καταστατικό μας, τις αρχές μας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...