Ενεργοποιείται στα νησιά του Αιγαίου η αντιαεροπορική άμυνα μετά τις τουρκικές ακρότητες

Η τουρκική προκλητικότητα των δεκάδων υπερπτήσεων στα νησιά του Αιγαίου αυξάνει τον βαθμό ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε την ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα συστήματα θα εγκλωβίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη τα οποία χθες επιδόθηκαν σε 41 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά και νησίδες κατά μήκος του ανατολικού Αιγαίου και σε συνολικά 126 παραβιάσεις.

Για την πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου 24ώρου ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ενώ όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «πάγωσε» η Διαδικασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Ταυτόχρονα και το υπουργείο Εξωτερικών – που προχώρησε σε νέο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα – σε κάθε ευκαιρία θέτει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και των επικίνδυνων παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Σήμερα σε συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονάβ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τον ενημέρωσε για την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο, όπως με τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους από τουρκικά μαχητικά.

Την ίδια ώρα οι ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με συμμαχικές χώρες.

Σήμερα πραγματοποιείται αεροναυτική συνεργασία της φρεγάτας «Αδριάς» με τη γαλλική φρεγάτα «Auvergne», δυτικά της Κρήτης, ενώ αύριο θα διεξαχθεί κοινή άσκηση στο Ιόνιο πέλαγος, δυτικά της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή του αμερικανικού αντιτορπιλικού «Jason Durham» που συμμετείχε στη δύναμη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Τρούμαν».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ