Ενεργειακή κρίση: Οι 4 ριζικές αλλαγές στη ζωή μας που ξεκινούν από αυτόν τον χειμώνα

Οι πολιτικοί στην Ευρώπη προειδοποιούν τους πολίτες πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που πυροδοτήθηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ομως το επόμενο έτος μπορεί να είναι ακόμα χειρότερο, αναφέρει το Bloomberg. Η απώλεια ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα προκαλέσει την ταχύτερη εξάντληση των αποθεμάτων όταν οι θερμοκρασίες θα πέσουν τους επόμενους μήνες και θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη την προετοιμασία τις θερμές περιόδους που θα ακολουθήσουν. Χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη γρήγορη λύση, οι πιέσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως το 2025, σύμφωνα με στελέχη του κλάδου ενέργειας.

Έπειτα από δεκαετίες εξάρτησης από τη Μόσχα, η Ευρώπη αντιμετωπίζει τώρα τις οδυνηρές συνέπειες της έλλειψης, με τους καταναλωτές να αναγκάζονται να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας και τις επιχειρήσεις να μειώνουν την παραγωγή τους.

«Αυτό θα οδηγήσει στην καταστροφή της ζήτησης», δήλωσε ο Charif Souki, πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρείας ανάπτυξης LNG Tellurian «Οι άνθρωποι θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους» λέει και αναφέρει τις 4 αλλαγές στις ζωές των Ευρωπαίων:

  • Θα οδηγείς το αυτοκίνητό σου λιγότερο συχνά
  • Θα ανάβεις τη θέρμανση λιγότερο συχνά
  • Θα ανάβεις τα φώτα σου λιγότερο συχνά
  • Θα πρέπει να ζεις με μια βιομηχανική παραγωγή που έχει περιοριστεί

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το ρωσικό αέριο — το οποίο πέρυσι κάλυψε περίπου το 40% της ζήτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης — δεν μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί. Αφού η Gazprom PJSC διέκοψε τις ροές μέσω του αγωγού Nord Stream επ’ αόριστον το Σαββατοκύριακο, οι προμήθειες μέσω Ουκρανίας θα μπορούσαν να είναι επόμενες.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ