Εμμένει η Σιλιάνοφσκα να δηλώνει «Πρόεδρος της Μακεδονίας» – «Βόμβα» για την εγκυρότητα της ορκωμοσίας της

Αμετανόητη η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, θεωρεί τον εαυτό της πρόεδρο της «Μακεδονίας» παρά τις έντονες διεθνείς αντιδράσεις για τη στάση στην ορκωμοσία της την Κυριακή, σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Απαντώντας σε ανάρτηση της πρεσβείας της Σουηδίας στη Βόρεια Μακεδονία, η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα έγραψε στο Χ: «Σας ευχαριστώ για τα θερμά συγχαρητήρια. Η Σουηδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν πάντα έναν πιστό σύμμαχο στο πρόσωπο της Προέδρου της Μακεδονίας για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων και των στόχων της ισότητας των φύλων».

Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Κρέναρ Λόγκα, υποστηρίζει ότι η ορκωμοσία της κυρίας Σιλιάνοφσκα είναι «άκυρη» καθώς δε χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει ή να επαναληφθεί η διαδικασία, ή να αναλάβει χρέη προέδρου ο πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Γιόβαν Μιτρέφσκι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;