ΕΛΣΤΑΤ: Στα 360,171 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης

Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης  για το γ’ τρίμηνο του 2023, ανήλθε στα 360,171 δισ. ευρώ από 357,840 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022. Αυτό προκύπτει από τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης από την ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν σε 27,038 δισ. ευρώ από 26,932 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2022.

Οι φόροι στο εισόδημα και στην περιουσία ήταν 5,934 δισ. ευρώ από 5,999 δισ. ευρώ.

Ενώ, οι κοινωνικές εισφορές διαμορφώθηκαν σε 7,445 δισ. ευρώ από 6,916 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2022.

Οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν σε 25,759 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο πέρυσι από 28,053 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2022.

Οι πρωτογενείς δαπάνες ήταν 23,719 δισ. ευρώ από 26,794 δισ. ευρώ.

Οι αμοιβές εξηρτημένης εργασίας διαμορφώθηκαν σε 5,829 δισ. ευρώ από 5,654 δισ. ευρώ.

Οι κοινωνικές παροχές ήταν 10,720 δισ. ευρώ από 10,839 δισ. ευρώ.

Ενώ, οι επιδοτήσεις ανήλθαν σε 916 εκατ. ευρώ από 4,109 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2022.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.