ΕΛΣΤΑΤ: «Ροκανίστηκε» ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Ιούλιο – Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη πτώση

Στα 110,512 δισ. ευρώ υποχώρησε ο τζίρος για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας πτώση 1,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, οπότε και είχε διαμορφωθεί στα 112,573 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το β’ τρίμηνο του έτους συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 24,7%. Τη μικρότερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ενημέρωση και Επικοινωνία, κατά 0,2%. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Εκπαίδευση, κατά 33,2%.

Σε ό,τι αφορά τον Ιούλιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε στα 33,218 δισ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 7,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, οπότε και είχε ανέλθει σε 35,799 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο, συγκριτικά με πέρυσι, παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 57,6% και τη μικρότερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Νερού, Επεξεργασία Λυμάτων, Διαχείριση Αποβλήτων και Δραστηριότητες Εξυγίανσης, καθώς και του τομέα Άλλες Δραστηριότητες Παροχής Υπηρεσιών κατά 2,3%. Αντίθετα, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες, κατά 111,5%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....