Ελληνικός τουρισμός: Νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων το 2024

Νέο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων και εσόδων θα σημειώσει το 2024 η Ελλάδα όπως τόνισε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γιάννης Χατζής σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγω για μια ήπια αύξηση σε σχέση με το 2023.

Ήδη η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων τρέχει με 12%, ενώ οδικές αφίξεις ξεπερνάνε το 13%. Την ίδια στιγμή εξήγησε ότι υπάρχουν τα δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι τα πραγματικά έσοδα θα ξεπεράσουν αυτά και του 2019.

Ενθαρρυντικό στοιχείο της φετινής σεζόν είναι το γεγονός ότι παρατηρείται διάχυση της τουριστικής κίνησης σε περισσότερους ελληνικούς προορισμούς σε σχέση με πέρσι.

Σε κάθε περίπτωση οι προορισμοί που και φέτος δέχονται τον κύριο όγκο του τουριστικού ρεύματος είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες κλπ

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα κινδυνεύει με γεγονότα, σαν αυτά που συνέβησαν στην Ισπανία, με τους ντόπιους να καταφέρονται κατά των τουριστών, ο κύριος Χατζής εξήγησε ότι αυτές οι περιοχές της Ισπανίας υποδέχονται 16 εκατομμύρια κόσμο, σε έκταση μικρότερης της Κρήτης, που υποδέχεται 6 εκατομμύρια.

Στα ζητήματα βιωσιμότητας των ξενοδοχείων ο πρόεδρος της ΠΟΞ υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει ότι η πλειονότητα των 10.500 ξενοδοχείων είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τη ραγδαία αύξηση των λειτουργικών δαπανών και πράγματι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που επηρεάζουν τη λειτουργία τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα