Εισαγγελέας θα απαγγείλει κατηγορίες στον γιο του Μπάιντεν για παράνομη οπλοκατοχή

Ειδικός εισαγγελέας που διενεργεί έρευνα για τον γιο του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, τον Χάντερ Μπάιντεν, έχει την πρόθεση να τού ασκήσει δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας χθες Τετάρτη.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ντέιβιντ Ουάις διευκρινίζει στο έγγραφο αυτό πως οι κανόνες της διαδικασίας σημαίνουν πως έχει προθεσμία ως την 29η Σεπτεμβρίου προκειμένου να ζητήσει σώμα ενόρκων να απαγγείλει κατηγορίες για την υπόθεση. Η κατηγορούσα αρχή έχει πρόθεση να το κάνει «πριν από την ημερομηνία αυτή».

Ο Χάντερ Μπάιντεν, 53 ετών, κατηγορείται για φορολογική απάτη και απόκτηση όπλου ενώ ήταν τοξικομανής.

Ο γιος του Δημοκρατικού προέδρου είχε καταλήξει τον Ιούνιο σε προκαταρκτική συμφωνία με τον εισαγγελέα Ουάις για να ομολογήσει την ενοχή του στην πολιτεία Ντέλαγουερ, από την οποία κατάγεται η οικογένεια Μπάιντεν· η συμφωνία αυτή πιθανόν θα του επέτρεπε να αποφύγει τη φυλακή και την ενδεχομένως εξαιρετικά δυσάρεστη δίκη.

Όμως τον Ιούλιο δικάστρια εξέφρασε αμφιβολίες για την εγκυρότητα της διευθέτησης, που ακυρώθηκε. Κατόπιν, ο εναγόμενος δήλωσε αθώος για την κατηγορία της φορολογικής απάτης.

Ο ειδικός εισαγγελέας ανέφερε τον Αύγουστο πως έκλεισε την έρευνα για φορολογική απάτη στην πολιτεία Ντέλαγουερ, προσθέτοντας όμως πως θα την ξανανοίξει σε άλλες πολιτείες.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, δικηγόρος και λομπίστας, κατηγορείται για μη υποβολή φόρων το 2017 και το 2018, όταν η φορολογητέα ύλη, τα εισοδήματά του, ήταν 1,5 εκατ. δολάρια.

Για τον προκάτοχο του πατέρα του, τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως και για πολλούς άλλους Ρεπουμπλικάνους, ο Χάντερ Μπάιντεν έχει μετατραπεί καιρό τώρα σε στόχο πρώτης γραμμής: προφανώς θεωρούν αχίλλειο πτέρνα του προέδρου τα προβλήματά του με τη δικαιοσύνη.

Κοινοβουλευτικοί της δεξιάς τού προσάπτουν κυρίως πως είχε αμφίβολης νομιμότητας δοσοληψίες στην Ουκρανία και στην Κίνα ενόσω ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017), κεφαλαιοποιώντας το δίκτυο επαφών και το όνομα του πατέρα του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;