«Εγώ το λέω και ας με διαγράψουν…» – Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ «αδειάζει» τον Μητσοτάκη για τα καύσιμα

Ενάντια στην επίσημη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πηγαίνει η υποψηφία βουλευτής της ΝΔ στο νότιο Τομέα της Αθήνας, Μαρία Ζάγκα, η οποία είναι και η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, καθώς τοποθετούμενη δημοσίως σε τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησε την άμεση μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και του ΕΦΚ «αδειάζοντας» έτσι τον Κ.Μητσοτάκη ο οποίος μόλις πριν 8 ημέρες ήταν κάθετα ενάντιος σε κάτι τέτοιο.

Το πρωί της Τετάρτης σε τοποθέτησή της στον ΑΝΤ1, η Μαρία Ζάγκα είπε: «Το θέμα των καυσίμων είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΕΠΕ. Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια. Και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος το οποίο πλέον είναι επίσημο παρακράτος.

Άρα, όσο είναι ακριβή η βενζίνη, και ακριβή είναι η βενζίνη λόγω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή, ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος».

Όμως, με αφορμή ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πρόγραμμα της ΝΔ η κ. Ζάγκα, τόνισε ότι: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Εγώ είμαι ξεκάθαρη. Δεν το κατάλαβα αυτό που λέμε τώρα.

Εγώ όταν μου κάνανε την πρόταση είπα ‘βεβαίως αλλά εγώ είμαι η Μαρία η Ζάγκα’. Θεωρείτε ότι είμαι από τους ανθρώπους τους πολιτικούς που έχουν το όραμα να βολευτούν στη Βουλή;

Μακριά από εμένα. Έχω και τη δουλειά μου και την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου. Δεν πήγα εγώ στο κόμμα, το κόμμα ήρθε σε μένα. Και το κόμμα ξέρει ποια είμαι».

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN πριν οκτώ ημέρες, ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά τρόφιμα, ακριβά καύσιμα και γενικώς ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες καθώς αρνείται κατηγορηματικά την μείωση του εξωπραγματικού ΦΠΑ αλλά και του επίσης εξωπραγματικού Ειδικού Φόρου Καυσίμων (ΕΦΚ).

Έτσι λοιπόν θα συνεχιστεί η πολιτική των… επιδομάτων που καθιστούν τους πολίτες εξαρτώμενους από την κυβέρνηση για να πάρουν πίσω… ψίχουλα.
Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μάλιστα εξήγησε για ποιο λόγο δεν μειώνει των ΦΠΑ όπως έκανε η Ισπανία. Γιατί όπως ισχυρίστηκε την διαφορά θα την καρπωθεί ο παραγωγός και ο μεσάζοντας και όχι ο καταναλωτής!
Όσον αφορά τον ΕΦΚ λέει πως δεν πρόκειται να μειωθεί γιατί θα πρέπει να αντικατασταθεί με άλλον φόρο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...