Εάν δεν αναβληθεί η διαδικασία για την εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ, θα κερδίσουν οι νταβατζήδες

Ποτέ δεν έχει καταγραφεί στη πολιτική ιστορία της μεταπολίτευσης τέτοια σύναξη ευέλπιδων υποψηφίων αρχηγών κόμματος, σαν αυτόν που σήμερα βλέπουμε. Στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακούστηκε μάλιστα πως η κατάθεση υποψηφιοτήτων θα τραβήξει μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Διαβάστε τι γράφει το olympia.gr:

Μία εξήγηση που επιδέχεται αυτή η «αρχηγο δίψα» είναι το ότι οι πρώτοι που κατάθεσαν πρόθεση διεκδίκησης….δεν πείθουν την πλειοψηφία των εκλεκτόρων, δι αυτό ακολούθησαν κι άλλοι. Τι άλλο; Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει είναι έλλειψη «ξεχωριστού» προσώπου ή και χαρισματικού για όποιον το θέλει έτσι.

Πιστεύεται ότι με αυτή την «σύμπλευση» είτε υπάρξει είτε δεν, αντιπαλότητα στο δρόμο προς την εκλογή, έναντι αλλήλοις, των υποψηφίων, η παράταξη δεν οφελείται. Μάλλον χάνει.

Το καλύτερο θα είναι λοιπόν να προχωρήσουν ως έχουν αναβάλλοντας επ αόριστον τις αρχαιρεσίες, μέχρι να ξεχωρίσουν οι, εκ των μέσα στη Βουλή, προσοντούχοι, πείθοντας δια «τω καλλίστω» αυτών.

Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα κερδίσει ο πιο ικανός και άξιος, αλλά αυτός ο οποίος θα απολαύσει την κατάλληλη διαφήμιση από τους νταβατζήδες, λόγω έλλειψης χρόνου. Κοινώς, θα κερδίσουν οι νταβατζήδες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις