Δραματική προειδοποίηση του ΟΗΕ για τη Λωρίδα της Γάζας

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), μέσω της Υπηρεσίας του για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εξέδωσε μία επείγουσα προειδοποίηση για τις απάνθρωπες συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας, ενισχυμένες από τον βροχερό καιρό και το κρύο. Η κρίσιμη κατάσταση επιδεινώνεται λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Αζίθ Σάνχεϊ, επικεφαλής της σχετικής Υπηρεσίας του ΟΗΕ στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, εκφράζει βαθιά ανησυχία για τις ζωές των ανθρώπων στη Γάζα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη βασικών αναγκών όπως ρουχισμός και κουβέρτες.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας της Γάζας παρέχει τρομακτικά στατιστικά στοιχεία: 26.083 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 64.487 τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 183 νέοι θάνατοι και 377 τραυματισμοί.

Η έκκληση του ΟΗΕ αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για τη δεινή κατάσταση στη Γάζα, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια και επίλυση της σύγκρουσης. Η διαρκής αναφορά στις σκληρές συνθήκες ζωής και την απάνθρωπη κατάσταση στην περιοχή είναι ένα ξεκάθαρο κάλεσμα για δράση.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...