Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που χορήγησαν αναστολή στον δολοφόνο

Τον πειθαρχικό έλεγχο των 3ων δικαστών που έδωσαν αναστολή στην έκτιση της ποινής των 9 χρόνων που είχε επιβληθεί, για βιασμό 14χρονης, στον 37χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία, ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, η κ. Ιωάννα Κλαπα πιστεύει ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 11χρονης, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό ανήλικης.

Είχε καταδικαστεί για βιασμό 14χρονης

Ο 37χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό 14χρονης από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 και του είχε δοθεί αναστολή μέχρι να γίνει η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του (ζούσε στον νομό Ηλείας) και απαγόρευσης να πλησιάζει το θύμα.

Το εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη αναβλήθηκε για τον περασμένο Φεβρουάριο διότι δεν είχε δικηγόρο.

Τότε πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Υπενθυμίζεται ότι με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού της 11χρονης ανιψιάς του οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας ο 37χρονος που συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στον Πύργο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προχθές το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και τη μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας.

«Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στον λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς τη με ξερά χόρτα», αναφέρει η αστυνομία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα