Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι καταθέσεις «φωτιά» για τα ηγετικά μέλη

Το Σάββατο θα απολογηθούν οι περισσότεροι από τους 67 συλληφθέντες, για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνόμου Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη.

Συγκεκριμένα, εναντίον των συλληφθέντων αλλά και σε όσους περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό και καταζητούνται ασκήθηκε ποινική δίωξη, για τουλάχιστον 12 κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων, ενώ σε πέντε άτομα αποδίδεται ηγετικός ρόλος.

Για να φτάσουν οι Αρχές στον πυρήνα των χούλιγκαν έθεσαν σε εφαρμογή την μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ με την κωδική ονομασία «Δαμόκλειος Σπάθη».

Η δικογραφία ξεπερνά τις 6.000 σελίδες, ενώ η ΕΛ.ΑΣ «δείχνει» πέντε άτομα για ηθική αυτουργία στη δολοφονική επίθεση του νεαρού αστυνομικού.

Οι καταθέσεις «φωτιά» για τα ηγετικά μέλη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, συνολικά 310 άτομα είχαν καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε αθλητικούς χώρους, ωστόσο «κλειδιά» στην υπόθεση αποδείχθηκαν οι συμπληρωματικές καταθέσεις, από άτομα τα οποία είχαν βρεθεί στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη.

Ορισμένοι οπαδοί έδωσαν πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης των οργανωμένων οπαδών, αλλά και τα ονόματα γνωστών οργανωμένων οπαδών που ήταν στο γήπεδο.

Τα τρία άτομα, τα οποία ήταν εκείνα που ανέφεραν ποιους από αυτούς είδαν να συμμετέχουν στα επεισόδια στα πέριξ του σταδίου, τέθηκαν άμεσα υπό το καθεστώς «προστασίας μαρτύρων».

Αυτό έγινε καθώς οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε πράξεις εκδίκησης και εκφοβισμού σε βάρος τους.

Κατόπιν ήρθε η άρση των επικοινωνιών με τη διαδικασία της σάρωσης κεραιών τόσο για την υπόθεση στου Ρέντη όσο και για άλλες υποθέσεις.

Τα 28 πειστήρια από το σημείο των επιθέσεων, δηλαδή φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, φωτοβολίδες χειρός, συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων, υπολείμματα Α.Ε.Μ. κ.α., ήταν επίσης σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της έρευνας.

Και οι ίδιοι οπαδοί, σε μεταξύ τους επικοινωνία, παραδέχονται ότι με βάσει τα πολεμοφόδια που είχαν στην διάθεσή τους οι δράστες, ο σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν αστυνομικό.

Μάλιστα μετά την «επίτευξη του στόχου τους» ανάρτησαν στο Instagram φωτογραφία που καταδεικνύει την ικανοποίησή τους για το αίσιο για αυτούς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες διαπιστώθηκε και εργαστηριακά πως συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση του περασμένου Δεκέμβρη και από DNA.

Γενετικό τους υλικό εντοπίστηκε ακόμα και στα ρούχα που είχαν επιχειρήσει να κάψουν ορισμένοι από τους φυσικούς αυτουργούς, στις τουαλέτες του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» όπου βρήκαν καταφύγιο.

Τέλος, κατά την διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των εμπλεκόμενων εντοπίστηκαν μπλούζες και άλλα αντικείμενα με τα διακριτικά της ομάδας που υποστηρίζουν, αλλά και άλλων ομάδων τα οποία αποτελούσαν «λάφυρα πολέμου» για εκείνους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....