Δολοφονία Καραϊβάζ: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή των δύο αδελφών που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας.

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε στο δικαστήριο πως η εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου σχετίζεται με την επαγγελματική δραστηριότητά του. Αποδεχόμενη τις αναφορές της δικογραφίας, η εισαγγελέας επεσήμανε πως η δολοφονία συνδέεται με τις αποκαλύψεις για το οργανωμένο έγκλημα που φαινόταν ότι σκόπευε να κάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ.

«Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος. Ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ. Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο», ανέφερε η εισαγγελέας.

Κατά την εισαγγελική πρόταση, εκείνος που έπληξε με πολλαπλές βολές τον δημοσιογράφο ήταν ο 41 ετών κατηγορούμενος, μικρότερος σε ηλικία, ενώ ο μεγαλύτερος κατά οκτώ χρόνια αδελφός του ήταν ο άμεσος συνεργός του.

Η διαδικασία συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.