Χωρίς τέλος ο διασυρμός: Δικαιολογεί τo γλέντι στον ερυθρό σταυρό o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ


Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιάννακος, χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του υπουργείου Υγείας να διατάξει Έλεγχο Δημόσιας Τάξης (ΕΔΕ) για το γλέντι στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», που προκαλεί αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.

Ο Γιάννακος επιχείρησε να δικαιολογήσει τις απίστευτες σκηνές, που έγιναν γνωστές, επισημαίνοντας ότι: «Ένας χορός στις 20 Δεκεμβρίου στο κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών έγινε μεγάλο πολιτικό θέμα μετά από 10 ημέρες».

Αναφερόμενος στην ασθενή που πέρασε κοντά από το γλέντι, μίλησε για υποκρισία και έριξε ευθύνες στον προηγούμενο διοικητή του «Ερυθρού», κατηγορώντας τον ότι «κυνηγούσε τους εργαζόμενους άνευ λόγου και αιτίας, είχε κάνει πάνω από 200 ΕΔΕ σε εργαζόμενους, ξήλωσε πάνω από 20 προϊσταμένους και το νοσοκομείο βρισκόταν σε μία διαρκή αναστάτωση, με επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Διαβάστε οπωσδήποτε: «Όλη η Ελλάδα θαύμασε το βίντεο…» – Νέες ρουκέτες Πολάκη για τον σάλο με το γλέντι στο νοσοκομείο

Ολόκληρη η ανακοίνωση Γιαννάκου:

«Θέλω να θυμίσω ότι το Νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ τη περίοδο της πανδημίας είχε μετατραπεί σε μονοθεματικό Νοσοκομείο περίθαλψης ασθενών covid-19.

Έφθασε να νοσηλεύει πάνω από 400 ασθενείς με covid-19 και ανέπτυξε πάνω από 35 κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύοντας εκατοντάδες διασωληνωμένους ασθενείς με covid-19.

Με την αυτοθυσία του λιγοστού προσωπικού που ήταν νυχθημερόν στο νοσοκομείο και σε  συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου ΕΣΩΣΑΝ ΧΙΛΑΙΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ με covid-19.

Θυμίζω ο προηγούμενος διοικητής κυνήγαγε τους εργαζόμενους άνευ λόγου και αιτίας, είχε κάνει πάνω από 200 ΕΔΕ σε εργαζόμενους, ξήλωσε πάνω από 20 προϊσταμένους και το νοσοκομείο  βρισκόμασταν σε μία διαρκή αναστάτωση. Με επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Περισσότερο ο προηγούμενος διοικητής ασχολούνταν να βρίζει με αναρτήσεις τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ παρά με τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Ένας χορός 20/12 στο κτίριο που στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες έγινε μείζον πολιτικό ζήτημα μετά 10 ημέρες.

Στον χορό αυτό που είναι έθιμο για το νοσοκομείο και γίνεται κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι που χόρεψαν. Να πάρουμε σε όλους το κεφάλι; Πολλά νοσοκομεία διοργανώνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε αμφιθέατρα και άλλους χώρους των νοσοκομείων τέτοιες ημέρες. Θα τους αποδοκιμάσουμε όλους;

Οι διοικητές των νοσοκομείων θα πρέπει να τοποθετούνται με αξιοκρατικά κριτήρια και να κρίνονται για το έργο τους.

Κάτι που μέχρι σήμερα δεν συμβαίνει.

Ναι δεν είναι ωραία εικόνα να περνάει ένα φορείο μπροστά από εργαζόμενους και τη διοίκηση που χορεύουν. Εξετάσαμε όμως τι περιστατικό ήταν αυτό; Εαν είχε σχέση με τα επείγοντα, με την εφημερία του νοσοκομείου;

Υποκρισία είναι αυτό το ενδιαφέρον για την ασθενή με φορείο που πέρασε κοντά στον χορό.
Θα έπρεπε να μας ενοχλεί περισσότερο ότι πέθανε ένας ασθενής στη Κάρπαθο επειδή δεν άνοιξαν τα φώτα του αεροδρομίου. Να μας ενοχλεί και αυτά να αναδεικνύουμε,  ότι γίνονται διακομιδές  χιλιάδων ασθενών εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά λόγω ελλείψεων προσωπικού σε νοσοκομεία των νησιών και  της περιφέρειας.

Υποκρισία να μας πειράζει το φορείο που περνάει κοντά σε χορό αλλά εντός του νοσοκομείου και να μη μας ενοχλούν οι  βαριά ασθενείς που βρίσκονται μέσα σε αεροπλάνο ή ασθενοφόρο προκειμένου να διακομισθούν ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ή σε άλλο νοσοκομείο της ΑΤΤΙΚΗΣ από εκατοντάδες  χιλιόμετρα  ή μίλια μακριά. Και η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή.

Σωστά, λοιπόν, διετάχθη η ΕΔΕ από τον Υπουργό Υγείας. Να δούμε πραγματικά τι συνέβη».

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...