Διεργασίες για αναβολή εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα νέα δεδομένα στην εσωκομματική αρένα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοβουλία στελεχών για να μην προσφύγει το κόμμα τελικά σε κάλπες, με το σκεπτικό πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει νωπή εντολή από τη βάση, αλλά και υπό το φόβο οι νέες εκλογές να εντείνουν τις διαλυτικές τάσεις.

Αναζητείται τρόπος ώστε το συνέδριο να λάβει διαφορετική απόφαση και να μην γίνουν εκλογές, αλλά να προχωρήσει το κόμμα με ένα νέο modus vivendi υπό τη σημερινή ηγεσία.

«Αν πρέπει να έχουμε μία ισχυρή δημοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχύσουμε τη λειτουργία του συνεδρίου»,ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Κόκκινο.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εμφανίστηκε προβληματισμένος από τις πρόσφατες εξελίξεις και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την επερχόμενη εκλογική διαδικασία.

«Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε» σημείωσε.

«Αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου, λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας», πρόσθεσε.

«Εμείς θα έπρεπε να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών», επισήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις. Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο», επισήμανε.

Όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος «όσο πιο ψηλά είσαι τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχεις για τον χώρο που υπηρετείς. Και αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνω και εγώ την ευθύνη που μου αναλογεί γιατί η θέση του προέδρου της ΚΟ είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Πίστευα ότι ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης έκλεισε μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν χωρίς πολιτική συζήτηση και πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Γρίφος παραμένει και η ημερομηνία των εκλογών, με τρία ανοιχτά ενδεχόμενα: είτε οι κάλπες να στηθούν στις 10 Μαρτίου (ημερομηνία που δημιουργεί ασφυκτικά χρονικά περιθώρια), είτε να διεξαχθούν στις αρχές Απριλίου, είτε να μετατεθούν για τις ευρωεκλογές.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει ενδεχομένως μέχρι αύριο, οπότε και πέφτει η αυλαία του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο στάδιο Tae Kwon Do.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...