Διαψεύδεται ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τη βάση της Αλεξανδρούπολης

«Δεν είναι σωστή ιστορία». Με αυτή την τοποθέτηση ο Αμερικανός υπουργός ‘Αμυνας Πιτ Χέγκσεθ διέψευσε το δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας που είχε υποστηρίξει την Κυριακή ότι η νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να κλείσει την βάση στην Αλεξανδρούπολη που εξυπηρετεί τα αμερικανικά στρατεύματα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα από δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Οβάλ Γραφείο. Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε να μην γνωρίζει το θέμα και γύρισε το κεφάλι του προς τον υπουργό ‘Αμυνας που απάντησε ότι η συγκεκριμένη ιστορία δεν ευσταθεί κάτι που επανέλαβε και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Διαψεύδει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ την αποχώρηση από την Αλεξανδρούπολη

Στη διάψευση της πληροφορίας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη προχώρησε αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου ‘Αμυνας.

Η πληροφορία για την αποχώρηση των Αμερικανών ξεκίνησε να διακινείται ευρέως στις ΗΠΑ όταν δημοσίευμα του Defence Blog αναπαρήγαγε το ρεπορτάζ ελληνικής εφημερίδας που υποστήριζε ότι «η απόφαση του Τραμπ να τερματίσει τη στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη ήρθε μετά το κοινό αίτημα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ωστόσο, αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου που μίλησε στο Breitbart News διευκρίνισε ότι:

  • Δεν υπάρχει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη, καθώς πρόκειται για μια ελληνική εγκατάσταση στην οποία οι ΗΠΑ έχουν πρόσβαση στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).
  • Χρησιμεύει απλώς ως κόμβος χερσαίων μεταφορών όταν ο αμερικανικός εξοπλισμός εισέρχεται και εξέρχεται από την Ευρώπη. Το προσωπικό μεταφορών των ΗΠΑ μπορεί να μεταβεί στην τοποθεσία για να διαχειριστεί τις αφίξεις και αναχωρήσεις εξοπλισμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;