Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Süddeutsche Zeitung: Η αθώωση του «Mr.Siemens» στην Ελλάδα

  «Ο φον Πίρερ αθωώθηκε» είναι ο τίτλος σε δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung μετά την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση Siemens στην Ελλάδα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

  Ένα απόσπασμα: «Πριν από τρεις εβδομάδες ο ίδιος ο Πίρερ, τον οποίο κάποτε αποκαλούσαν ‘Mr.Siemens’, παρέστη στο Εφετείο της ελληνικής πρωτεύουσας. Αμύνθηκε με διεξοδικό και λεπτομερή τρόπο εναντίον της καταδίκης του, σε πρώτο βαθμό. Λέγεται ότι η αντιμετώπιση στο δικαστήριο ήταν φιλική και ευγενική. Ακόμη και η εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή.

  Ως “κατηγορούμενος Νο 8” ο Πίρερ ήταν ο πλέον επιφανής από όσους ενοχοποιήθηκαν σε μία γιγάντια δίκη για “μίζες” της Siemens στην Αθήνα, με πολλούς κατηγορούμενους στη Γερμανία και κυρίως στην Ελλάδα. Εκεί η Siemens, με “βρώμικο τρόπο”, είχε εξασφαλίσει δουλειές για τον ΟΤΕ, τον εθνικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο η κατηγορία εναντίον του Πίρερ περιοριζόταν στη γενικόλογη μομφή της δωροδοκίας. Τίποτα το συγκεκριμένο και σε κάθε περίπτωση τίποτα το καινούριο σε σχέση με τη δικαστική έρευνα (που είχε προηγηθεί) στη Γερμανία».

  Σημειώνεται ότι η Süddeutsche Zeitung είχε πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη της «υπόθεσης Siemens» στο σύνολό της, αλλά και στις ελληνικές πτυχές της. Όπως υπενθυμίζει σήμερα, «το φθινόπωρο του 2006 η εισαγγελία του Μονάχου είχε αποκαλύψει ένα τεράστιο δίκτυο μαύρων ταμείων και δωροδοκιών της Siemens σε όλον τον κόσμο και στη συνέχεια ξεκίνησε δικαστική έρευνα σε όλη την ιεραρχία του ομίλου, μέχρι το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Πίρερ αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 250.000 ευρώ. Όχι όμως για αδικήματα δωροδοκίας, αλλά για μη εκπλήρωση των εποπτικών καθηκόντων του. Εκεί θα τελείωνε κανονικά η υπόθεση για τον πρώην πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και μετέπειτα επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου. Όταν μάλιστα οι ελληνικές αρχές δεν είχαν εντοπίσει κάτι διαφορετικό από την εισαγγελία του Μονάχου».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗdw.com

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ