Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Qatargate: Ένα χρόνο στη φυλακή ο Παντσέρι για να «τους δώσει όλους» – Πώς επηρεάζει το deal την Καϊλή

  «Έσπασε» ο πρώην Ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και αναμένεται να τους «δώσει» όλους για το σκάνδαλο διαφθοράς QatarGate που προκαλεί «εφιάλτες» στην ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου.

  Ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου, όπως χαρακτηρίζεται, από τα διεθνή Μέσα, προχώρησε στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, ώστε να αποκαλύψει ονόματα κι άλλων εμπλεκομένων, τα δικά του αδικήματα, αλλά και λεπτομέρειες για το τρίγωνο Βέλγιο – Κατάρ – Μαρόκο.

  Από εδώ και πέρα ο Ιταλός, αναλαμβάνει να ενημερώσει για τα πάντα τις βελγικές αρχές και συγκεκριμένα για τον τρόπο λειτουργίας, τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη, τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν, τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη, τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν.

  Ως αντάλλαγμα, ο Παντσέρι θα έχει μειωμένη ποινή. Υπενθυμίζεται πως ο Ιταλός λομπίστας βρίσκεται στη φυλακή, μαζί με τον Τζιόρτζι, σύντροφο της Εύας Καίλή.

  Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Laurent Kennes, ο οποίος μίλησε στο Euronews, το μνημόνιο προβλέπει ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή υπό την προϋπόθεση ότι θα εκτίσει ένα χρόνο της ποινής είτε στην φυλακή είτε με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ένα πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ με αναστολή για τα 4/5 αυτού του ποσού και κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν και που έχουν ήδη κατασχεθεί που προς το παρόν εκτιμώνται σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

  «Πρέπει να παραμείνει στη φυλακή ή υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση για ένα έτος, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο», δήλωσε.

  Όπως ανέφερε η εισαγγελία, «είναι η δεύτερη φορά στη βελγική νομική ιστορία, από την εισαγωγή του λεγόμενου νόμου “pentiti” (σ.σ. pentiti regret, που αναφέρεται στον ιταλικό νόμο που επιτρέπει τις έρευνες για τη μαφία), ότι οι διαδικασίες αυτές καταλήγουν στην υπογραφή μνημονίου. Και στις δύο περιπτώσεις, την υπόθεση χειρίστηκε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία».

  Επηρεάζει την Εύα Καϊλή το deal;

  Εξελίξεις, όμως, αναμένονται σήμερα για την Εύα Καϊλή, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή για το σκάνδαλο QatarGate. Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να επιλέξει τον αντικαταστάτη της για τη θέση του Αντιπροέδρου, με τον επικρατέστερο να είναι ο Μαρκ Άνχερ, Ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος του Λουξεμβούργου.

  Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, και το το μνημόνιο του Παντσέρι δρομολογεί εξελίξεις για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΊ η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε πιεστεί αρκετά τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να ομολογήσει. Ωστόσο, δεν προχώρησε στην ομολογία της. Πηγές της εισαγγελίας αναφέρουν πως δεν είναι εύκολο υπογραφεί ακόμη ένα ανάλογο μνημόνιο, όπως αυτό του Παντσέρι, με τις βελγικές αρχές επομένως μάλλον «καίγονται» τόσο η ίδια, όσο και ο σύντροφός της.

  Μένει να φανεί αν η κυρία Καίλή θα συνεχίσει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή ότι δηλαδή είναι αθώα και πως για όλα έφταιγε ο σύντροφός της και ο Αντόνιο Παντσέρι.

  Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραστεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου την Πέμπτη προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παραταθεί η προφυλάκισή της ή αν θα αποφυλακιστεί.

  «Καίει» Ταραμπέλα – Κοτσολίνο

  Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου ανέφεραν πως ο Παντσέρι μιλήσε για την εμπλοκή του βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, καθώς επίσης και του ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο.

  Συγκεκριμένα, ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έχει καταθέσει πως «κατέβαλε από 120 μέχρι 140 χιλιάδες ευρώ στον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, σε διάφορες δόσεις, την περίοδο κατά την οποία, στην ομάδα του, στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση σχετικά με τη θέση που έπρεπε να ληφθεί για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνταν στα έργα για το διεθνές Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του Κατάρ».

  Παράλληλα, η ιταλική Il Sole 24 Ore, προσθέτει ότι ο Παντσέρι «φέρεται να προέτρεψε τους εισαγγελείς να εξακριβώσουν και τη θέση του ευρωβουλευτή του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Αντρέα Κοτσολίνο, αλλά χωρίς να αναφερθεί σε καταβολή χρημάτων».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ