Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τι απαντά ο τρομαγμένος Αβραμόπουλος για την εμπλοκή του ονόματός του στο Qatargate – «Ταφοπλακα» στα όνειρα

  Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA μίλησε ο πρώην επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για την εμπλοκή του ονόματός του στο πολύκροτο Qatargate.

  Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής εκπροσώπου της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, ανέφερε ότι αναφερόταν σε εσωτερικούς ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί… παλαιότερα. «Οι εννέα συναντήσεις δικές μου από τις 15 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2021 ήταν για αυτό που περιέγραψε ο ίδιος σήμερα ως σύντομες, φιλικές συναντήσεις με τους παλιούς μου συναδέλφους στην Επιτροπή…», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.


  Όπως εξήγησε για να μπει κανείς μέσα στο κτίριο της Επιτροπής, πρέπει να έχει δηλωθεί η παρουσία του: «Με άλλα λόγια, δίνει πλήρη κάλυψη και λέει ήρθε και είδε τους φίλους του. Προφανώς τους ρώτησε και το επιβεβαίωσαν».

  Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη ΜΚΟ «Fight Impunity», ιδρυτής της οποίας είναι ο Αντόνιο Παντσέρι. «Η θέση μου σε αυτή τη ΜΚΟ ήταν μέλος της τιμητικής επιτροπής. Δεν μπορούσα και δεν έπρεπε να κάνω λόμπινγκ. Για να γίνω μέλος, μου δόθηκε η άδεια της Επιτροπής με υπογραφή της κ. Φον ντερ Λάιεν, αφού εξετάστηκε τόσο ο σκοπός όσο και το περιεχόμενο της ΜΚΟ. Η θέση μου δεν απαιτούσε ποτέ καμία δραστηριότητα λόμπι προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, αλλά μόνο εκστρατεία υπεράσπισης και ευαισθητοποίησης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν ο κ. Παντσέρι είχε φτιάξει και άλλες 10 ΜΚΟ από πίσω, δεν είχαν καμία σχέση με εμάς».


  Ο πρώην επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, που βλέπει να μπαίνει ταφόπλακα στο όνειρό του για επαναφορά στα πολιτικά πράγματα της χώρας, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών, επεσήμανε με ύφος χιλίων καρδιναλίων: «Για όλους ρωτάνε. Επικεντρώθηκε σε μένα επειδή ήμουν ο μόνος για ένα χρονικό διάστημα 12 μηνών πληρωνόταν. Τότε είχα δηλώσει στην Επιτροπή και το ποσόν. Και στις αρχές του 2022 παραιτήθηκα, έναν χρόνο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Ποτέ δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗnewsbreak.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ