Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σάλος για την απόπειρα να κουκουλωθεί το σκάνδαλο που μπορεί να οδηγήσει Μητσοτάκη και Μαρέβα στη Δικαιοσύνη

  Στην αντεπίθεση βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της ΝΔ για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Μετά τις χθεσινές αγωνιώδεις προσπάθειες της ΝΔ να μη γίνει η συνεδρίαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, όρισαν άρον – άρον συνεδρίαση και επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν.

  «Όταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τους απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε “εκ παραδρομής ” στη λίστα!» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ειδικότερα, η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης έκανε λόγο για «εκ παραδρομής» συμπερίληψη του ονόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης.

  Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, σαράντα τρείς (43) περιπτώσεις υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικών αρχηγών, συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης, μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στη συνεδρίαση τής 23.6.2021».

  Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε όλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ζήτησε επίσημα τον επανέλεγχο των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  «Τελικά η υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες θα ελέγξει τα νέα στοιχεία και θα καταθέσει σχετικό πόρισμα. Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις γελοίες προσπάθειες να κουκουλώσει την υπόθεση και τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να προχωρήσουν στον απαραίτητο ουσιαστικό έλεγχο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

  Τα έγγραφα που κατατέθηκαν


  Ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός «έχει τελέσει, ως υπόχρεο πρόσωπο κατ’ άρθρο 1 του Ν. 3213/2003, το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), ενώ φέρεται να μετέχει, μέσω παρένθετου προσώπου, στο κεφάλαιο και τη διοίκηση αλλοδαπής εταιρείας κατά παράβαση του άρθρου 8 του ως Νόμου 3213/2003».

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πως ο πρωθυπουργός στη δήλωση πόθεν έσχες για το 2017 αναφέρει ότι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι έχει μεταβιβάσει δωρεάν το ποσοστό συμμετοχής της (δηλαδή τα 950 εταιρικά μερίδια που κατείχε) στη γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures και τα έτη 2018 – 2019 δεν δήλωσε τη συμμετοχή της συζύγου του στη γαλλική εταιρεία.

  Ωστόσο, «προκύπτει και αποδεικνύεται» από έγγραφα, «τα οποία έχουν συνταχθεί στη γαλλική γλώσσα και τηρούνται στο επίσημο αρχείο του γαλλικού επιμελητηρίου και τα οποία έχουν νομίμως μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα, ότι το ως άνω συνυπόχρεο πρόσωπο εξακολουθούσε να μετέχει στο κεφάλαιο της αλλοδαπής εταιρείας μέχρι και την 20ή Δεκεμβρίου 2020, καθώς και στη διοίκηση αυτής, μέχρι και σήμερα». Ειδικότερα, ο Π. Πολάκης κατέθεσε:

  Το πρακτικό της συνέλευσης των εταίρων της εταιρείας SCI Personal Ventures, με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 2020, όπου η Μ. Γκραμπόφσκι έχει δηλώσει και υπογράψει στις 20.11.2020 πως κατέχει 950 εταιρικά μερίδια και τυγχάνει διαχειρίστρια της εταιρείας.
  Την από 20.11.20 συμφωνία εισφοράς της εταιρείας SCI Personal Ventures, η οποία φέρει την υπογραφή και τη ρητή δήλωση της Μ. Γκραμπόφσκι ότι είναι κάτοχος 950 εταιρικών μεριδίων της εταιρείας. Σε παρέμβασή της επί της συμφωνίας η ίδια δηλώνει επί λέξει ότι: «Ως διαχειρίστρια της SCI Personal Ventures ήμουν πλήρως ενημερωμένη για το σχέδιο της εισφοράς».
  Το πρακτικό της Συνέλευσης των Εταίρων και της εταιρείας SCI Personal Ventures, με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2020, στο οποίο η Μ. Γκραμπόφσκι εξακολουθούσε μέχρι τις 20.12.2020 να κατέχει τα 950 εταιρικά μερίδια της εταιρείας, διετέλεσε δε πρόεδρος της Συνέλευσης των Εταίρων στις 20.12.2020, έχοντας μάλιστα συντάξει και σχετική έκθεση για τα θέματα της συνεδρίασης.
  Στο ίδιο πρακτικό φέρεται ότι παρέμεινε διαχειρίστρια της εταιρείας και, κατά τον Π. Πολάκη, παραμένει μέχρι και σήμερα.
  Από το πρακτικό αποδεικνύεται ότι το καταστατικό της SCI Personal Ventures τροποποιήθηκε μόνο στο άρθρο 7, ήτοι για το εταιρικό κεφάλαιο, χωρίς ουδέποτε να έχει τροποποιηθεί το άρθρο του Καταστατικού σχετικά με τη διαχείριση της εταιρείας.
  Το τροποποιηθέν Καταστατικό της εταιρείας, με ημερομηνία 20.12.2020, που δείχνει ότι η Μ. Γκραμπόφσκι εξακολουθεί να ασκεί τη διαχείριση της εταιρείας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ