Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Πανικό έχουν προκαλέσει στη Μαρέβα οι αποκαλύψεις Βαξεβάνη που μπορεί να τη στείλουν στη Δικαιοσύνη

  Σε πλήρη πανικό φαίνεται πως βρίσκονται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και ο πρωθυπουργός μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις του Documento τόσο για τη σχέση της με τη γαλλική εταιρία SCI και για το γεγονός ότι το περιουσιακό αυτό στοιχείο της, επί χρόνια δεν δηλώνεται στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Όπως γράφει το Documento:

  Σε εξώδικο το οποίο απέστειλε η ίδια στο Documento την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, εμφανίζει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο στις 3 Αυγούστου 2016, η ίδια δήλωσε την παραίτηση από τη διοίκηση της γαλλικής εταιρίας της.

  Πέρα από το γεγονός η δήλωσή αυτή δεν είναι καταχωρημένη στα αρχεία του γαλλικού εμπορικού μητρώου, αλλά πρόκειται για ένα έγγραφο το οποίο ουσιαστικά η κυρία Γκραμπόφσκι αποστέλει στον εαυτό της (αφού εκείνη ήταν διαχειρίστρια και μέτοχος της γαλλικής εταιρίας κατά 95%) παρατηρείται ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα στο οποίο η σύζυγος του κυρίου Μητσοτάκη καλείται να απαντήσει.

  Όπως φαίνεται το έγγραφο που έχει εμφανίσει η κυρία Γκραμπόφσκι και το οποίο θα έπρεπε να αποσταλεί στο γαλλικό κράτος, φέρει σφραγίδα επικύρωσης της υπογραφής της από ΚΕΠ και μόνο.

  Ωστόσο, δεδομένου ότι αφορά εταιρία με έδρα στο εξωτερικό, κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό βάσει νόμου. Το έγγραφο αυτό της κυρίας Γκραμπόφσκι για να είναι νόμιμο θα έπρεπε με άλλα λόγια να φέρει τη λεγόμενη σφραγίδα της Χάγης (aposttille στα γαλλικά).

  Πρόκειται για σφραγίδα η οποία μπαίνει σε δημόσια έγγραφα και βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής του υπογράφοντος με σκοπό τη χρήση εγγράφων νόμιμα σε άλλο κράτος μέλος της Σύμβασης της Χάγης. Μέλη αυτής της σύμβασης είναι ασφαλώς τόσο η Ελλάδα όσο και η Γαλλία.

  Ο σχετικός ελληνικός νόμος μάλιστα (ν. 1497/1984) προβλέπει σαφώς ότι η εν λόγω σφραγίδα (apostille) αφορά και σε βεβαιώσεις που τίθενται σε ιδιωτικά έγγραφα. Δεν υπάρχει επομένως καμιά απολύτως αμφιβολία ότι το έγγραφο της συζύγου του πρωθυπουργού θα μπορούσε θεωρητικώς να έχει νομική ισχύ μόνο αν έφερε και αυτή τη σφραγίδα.

  Η έλλειψη αυτού του στοιχείου, δηλαδή της σφραγίδας της Χάγης, στην πραγματικότητα καθιστά και αυτό το έγγραφο που εμφάνισε η κυρία Γκραμπόφσκι, άκυρο. Και τούτο διότι ακόμη και αν πράγματι είχε αποστείλει τη συγκεκριμένη επιστολή παραίτησής της από τη διοίκησης της γαλλικής εταιρίας της, δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να γίνει δεκτή λόγω έλλειψης της νομικώς αναγκαίας σφραγίδας της Χάγης.

  ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΔΩ

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ