Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Νέο σκάνδαλο για τον σύζυγο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

  Νέο σκάνδαλο μεγατόνων με επίκεντρο ακόμα μία φορά την Ευρωπαϊκή Ενωση και συγκεκριμένα την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον σύζυγό της Χάικο φον ντερ Λάιεν, έρχεται στο φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας», η οποία είχε εσχάτως φωτίσει την ελληνική πλευρά του σκανδάλου. Το ευρύτερο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από επτά ευρωβουλευτές των Πράσινων, οι οποίοι με επιστολή τους ζητούν να ερευνηθούν οι εμπορικές δραστηριότητες του Χάικο φον ντερ Λάιεν, αφού φέρεται ότι έχει επωφεληθεί από χρηματοδότηση ύψους 320.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της εταιρίας Orgenesis Inc., στην οποία συμμετέχει ως ιατρικός διευθυντής.

  «Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η δημοσίευση άρθρων Τύπου στην Ιταλία και στη Γερμανία σχετικά με την εμπορική δραστηριότητα στις χώρες της Ε.Ε. της Orgenesis Inc., μιας αμερικανικής εταιρίας που απασχολεί τον Χάικο φον ντερ Λάιεν, σύζυγο της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» αναφέρουν οι ευρωβουλευτές.

  Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσιογραφική ιστοσελίδα Lecourrier-du-soir.com, η οποία έκανε τις σχετικές αποκαλύψεις, ο Χάικο φον ντερ Λάιεν έχει παρουσία σε εποπτική επιτροπή ενός ιδρύματος που έλαβε χρηματοδότηση άνω των 300.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, «η Orgenesis Inc. και οι ευρωπαϊκές θυγατρικές της δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

  Στο ιλιγγιώδες αυτό ποσό, πάντως, αξίζει να προσθέσουμε και τα 32.000.000 ευρώ που θα πάρει η εταιρία του Φον ντερ Λάιεν από τα ελληνικά ταμεία προκειμένου να κατασκευάσει μονάδα παραγωγής και εργαστηρίων στην Κόρινθο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, η ελληνική κυβέρνηση, μέσω της Enterprise Greece, αποφάσισε τον Νοέμβριο του 2021 να χρηματοδοτήσει από τον κρατικό κορβανά με 32.000.000 ευρώ την κοινοπραξία εταιριών Theracell Laboratories IKE, στην οποία συμμετέχουν η ελληνική Theracell Α.Ε. και η εισηγμένη στο Nasdaq Orgenesis Inc., η εταιρία, δηλαδή, του Φον ντερ Λάιεν. Μάλιστα, η έγκριση ήρθε κατόπιν της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, στην οποία προεδρεύει ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

  Αξίζει να αναφέρουμε πως στην αρχική ανακοίνωση για την επένδυση της Orgenesis Inc. στην Ελλάδα δεν είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης ότι η εταιρία θα λάβει χρηματοδότηση από τα ελληνικά δημόσια ταμεία, αλλά μόνο το πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. Το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, ωστόσο, είχε δημοσιοποιήσει το γεγονός έπειτα από ενημέρωση που είχε από την ίδια την εταιρία. Φυσικά, στη συνέχεια ανακοινώθηκε και από τον αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα, το Enterprise Greece, το ποσό που θα δώσει η χώρα μας στην εταιρία του συζύγου της προέδρου, ώστε αυτός να κάνει επενδύσεις από την τσέπη του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ