Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Νέες δικογραφίες εναντίον Φουρθιώτη για πλαστογραφία, μαύρο χρήμα, απάτες κατά του Δημοσίου

  Αντιμέτωπος και με άλλες κατηγορίες βρίσκεται ο Μένιος Φουρθιώτης, μετά τις νέες δικογραφίες που σχηματίστηκαν εναντίον του και διαβιβάστηκαν στη Βουλή.

  Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, έχουν σχηματιστεί από τη Δικαιοσύνη εναντίον του Μένιου Φουρθιώτη δικογραφίες για τα αδικήματα της απάτης κατά του Δημοσίου, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

  Τα παραπάνω στοιχεία διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή, αφού είχε προηγηθεί ερώτηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Φουρθιώτης συνελήφθη νωρίτερα σήμερα.

  Η ερώτηση αφορούσε το εάν «έχει διαβιβαστεί η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στην οικονομική εισαγγελία και αν ναι από πότε; Αν δεν έχει διαβιβαστεί γιατί καθυστερεί και πώς εξηγείται αυτή η αδράνεια;».

  Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο:

  « Στην υπηρεσία μας έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες:

  Α) εξ αφορμής δημοσιεύματος ηλεκτρονικής εφημερίδας, σχηματίστηκε αυταπαγγέλτως η υπ αριθμ. ΒΜ ΕΟΕ 155/2021 δικογραφία προς διερεύνηση τέλεσης των αδικημάτων: της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου άνω των 120.000 ευρώ ή και άλλων αυταπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων

  Η ανωτέρω ποινική προκαταρκτική δικογραφία από 14.6.2021 διαβιβάστηκε κατ άρθρο 35 παρ. 1 ΚΠΔ στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και

  Β) εξ αφορμής της υπ αριθμ. Πρωτ. 1040/3/92-α/8-4-2021 υποβλητικής αναφοράς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε η υπ αρίθμ. ΒΜ ΕΟΕ 167/2021 δικογραφία με διερευνώμενα αδικήματα:

  1) Απάτης κατά του Ελληνικού δημοσίου με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση

  2) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

  3) πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου κατ εξακολούθηση

  4) Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση η οποία από 2.2.2022 διαβιβάστηκε στον Διευθυντή Οικονομικής Αστυνομίας με παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ληφθούν ανωμοτί εξηγήσεις».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗtopontiki.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ