Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Θα ψάξει που πήγαν τα χρήματα – «Τα λεφτά που είναι πολλά» και οι επιχειρηματικοί όμιλοι

  Πόλωση, διχασμός, τοξικότητα. Τι άλλο μένει; Η σκανδαλολογία. Είναι απλώς θέμα χρόνου να μπει στην προεκλογική ατζέντα. Πεδίο… βολής, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα δισεκατομμύρια που έχουν αρχίσει να εισρέουν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Η αποστροφή του Αλ. Τσίπρα «είναι πολλά τα λεφτά», σε πρόσφατη ανάρτησή του, είχε την σημασία της προειδοποιητικής βολής, αναφέρουν πληροφορίες από την Κουμουνδούρου. Είναι προφανές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν στοχεύσει πάνω στο Ταμείο Ανάκαμψης και είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την πολεμική τους. Και αυτό διότι θεωρούν (διαπιστώνουν) ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι αποφάσεις της κυβέρνησης που συνδέονται με τη διάθεση των κονδυλίων εξυπηρετούν τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

  Υλοποιώντας έναν κεντρικό σχεδιασμό, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πριν από τέσσερις μήνες πρόταση στη Βουλή για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα ελέγχει τη διάθεση των κονδυλίων που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Με το επιχείρημα ότι τα ποσά είναι τεράστια και η εισροή τους στη χώρα μας υπερβαίνει κατά πολύ τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, πρέπει να υπάρχει ένας διακομματικός έλεγχος στη διάθεση των χρημάτων.

  Η κυβέρνηση καθυστέρησε τέσσερις μήνες να φέρει προς συζήτηση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ενίσχυσε τις υποψίες της Κουμουνδούρου. Και ταυτόχρονα την ένταση της κριτικής. Πληροφορίες από έγκυρες κομματικές πηγές αναφέρουν ότι στη Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν έγγραφα και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σχετικό με τις κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Πρόθεσή τους είναι να προχωρήσουν σε εξονυχιστικό έλεγχο, γραμμή προς γραμμή, λέξη προς λέξη, προκειμένου να εντοπίσουν τα… σκοτεινά σημεία των κυβερνητικών αποφάσεων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στις κλειστές συσκέψεις που έχουν γίνει στη Κουμουνδούρου υπό τον Αλ. Τσίπρα έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση, σε δεδομένη χρονική στιγμή, να μιλήσουν για το ενδεχόμενο συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής.

  Για την αναζήτηση ευθυνών σε όποιες περιπτώσεις διαπιστωθεί κακοδιαχείριση ή διασπάθιση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Κάτι τέτοιο –είναι βέβαιο– θα πολώσει κι άλλο το πολιτικό κλίμα καθ’ οδόν προς τις εκλογές. «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να υπάρχει ίχνος διαφάνειας στην κατανομή των 30 δισ.», σημειώνουν παράγοντες της Κουμουνδούρου και προσθέτουν ότι «την επόμενη ημέρα όλα θα έρθουν στο φως και θα αναζητηθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν». Υπονοώντας ότι σε περίπτωση πολιτικής αλλαγής μετά τις εκλογές θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις. Και από αυτές τις διαδικασίες δεν πρέπει να εξαιρείται και η περίπτωση της Εξεταστικής Επιτροπής.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗparon.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ