Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Δημοσίευμα – βόμβα: Η «μυστική» επίσκεψη στην Αθήνα του πρώην πρέσβη της Γερμανίας και νυν Επικεφαλής του Διπλωματικού γραφείου του καγκελαρίου Ολαφ Σόλτς, πριν ξεσπάσει η υπόθεση των υποκλοπών!

  Σε μία επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο και η οποία κρατήθηκε μυστική, εν μέσω γεωπολιτικής κρίσης από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και τις αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή, ο φιλέλληνας πρώην πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα (2017-19) Γενς Πλέτνερ και νυν επικεφαλής του Διπλωματικού γραφείου του καγκελαρίου Ολαφ Σόλτς, βρέθηκε στην πρωτεύουσα και πραγματοποίησε συνάντηση με τη νέα – τότε Διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρέσβη Άννα Μαρία Μπούρα, η οποία διαδέχτηκε στα τέλη του 2021 την κυρία Ελένη Σουρανή η οποία τοποθετήθηκε πρέσβης της χώρας στην Ρώμη!

  Τα παραπάνω αποκλύπτει η ιστοσελίδα radar.gr. Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ που ακολουθεί:

  Ο Γενς Πλέτνερ, ουσιαστικά αποτελεί τον πολιτικό Διευθυντή του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και έχει διατελέσει διπλωματικός σύμβουλος του νυν Προέδρου της Γερμανίας κ. Σταϊνμάιερ , όταν εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών!

  Σε απλά λόγια ο πρώην πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα είναι ένα πρόσωπο αυξημένου κύρους στην διεθνή διπλωματία, με βαθιά γνώση των ισορροπιών και των καταστάσεων στην Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου!

  Υπό αυτή την έννοια, λόγω γνώσης και αδιαμφισβήτητης εμπειρίας, αλλά και λόγω πολιτικής και διπλωματικής θέσης ευθύνης δίπλα στον νέο Καγκελάριο της Γερμανίας που διαδέχτηκε στην εξουσία την Άνγκελα Μέρκελ, η επίσκεψη Πλέτνερ στην Ελλάδα είχε μεγάλη σημασία και ιδιαίτερη σημειολογία.

  Ιδίως σε μια εποχή κατά την οποία στο Βερολίνο αναπτύσσετο ένας σκεπτικισμός εάν θα πρέπει να παρασχεθεί οπλισμός στο Κίεβο, ενώ παράλληλα μείζον ζήτημα ηθικής τάξης είχε εγερθεί λόγω της στάσης Ζελένσκι απέναντι στον Πρόεδρο της Γερμανίας τον οποίο χαρακτήρισε ως μη καλοδεχούμενο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας!

  Οι πληροφορίες λένε πως ο Γενς Πλέτνερ, ο οποίος παρεμπιπτόντως διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις τόσο με πολιτικούς, όσο και επιχειρηματικούς παράγοντες… Καθώς και αποκαλούμενους «έγκυρους» δημοσιογραφικούς κύκλους και «ερευνητές» σε μια εποχή που προηγήθηκε του «σκανδάλου» των «υποκλοπών» που επακολούθησε και αναδείχθηκε από συγκεκριμένα κέντρα στη χώρα μας!

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ