Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Βόμβα»: Ο Παπαχρήστος του Μαρινάκη στο πλευρό του Documento για Καλογρίτσα – Πανηγυρίζει ο Βαξεβάνης – Σε ποιους θα κάνει αγωγές (pic)

  Απρόσμενη εξέλιξη με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας του Μαρινάκη, Γιώργο Παπαχρήστο, να τάσσεται στο πλευρό της εφημερίδας Documento για το σκάνδαλο Παππά – Καλογρίτσα και τον Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη της εφημερίδας, να πανηγυρίζει.

  Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη και στη συνέχεια το δημοσίευμα.

  Ακολουθεί το δημοσίευμα του Documento:

  Αποστομωτική απόδειξη για μια ακόμη φορά για το που πήγαν τα περίφημα 3 εκατομμύρια ευρώ της CCC μετά την κήρυξη ως έκπτωτου του Βλαδίμηρου-Ιωάννη Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δίνει ο Γιώργος Παπαχρήστου στη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» στο φύλλο της Πέμπτης.

  Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εταιρείας των Χούρυ, δεν πήγαν σε κανένα Documento. Αφού δεν υπήρχε συμμετοχή στον διαγωνισμό ο λογαριασμός στην Τράπεζα Αττικής που ήταν στο όνομα του Βλαδίμηρου-Ιωάννη Καλογρίτσα, υιού του Χρήστου Καλογρίτσα, αποδεσμεύτηκε και τα χρήματα κατευθύνθηκαν, το μεν 1,2 εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμό του ιδίου στην Εθνική Τράπεζα, τα δε υπόλοιπα 1,8 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό στην Τράπεζα Αττικής της εταιρείας Τοξότης της οικογένειας Καλογρίτσα.

  Η αποκάλυψη του Γιώργου Παπαχρήστου αφήνει έκθετη τη Νέα Δημοκρατία η οποία σε ανακοινώσεις της υποστήριζε ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του. Επίσης καταρρίπτει τα όσα έχει υποστηρίξει κατά καιρούς ο Χρήστος Καλογρίτσας για το που βρήκε και τι έγιναν στη συνέχεια τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

  Γράφει συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος: «Ιδού η αποκάλυψη σύμφωνα με τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μου χθες, πρωί πρωί, την ώρα που ο κυρ Χρήστος (Καλογρίτσας) κατέθετε και πάλι στην Προανακριτική Επιτροπή: -τα χρήματα από τι στιγμή που περιήλθαν στην κατοχή του «ιδιοκτήτη» του λογαριασμού, έρχισαν να… μοιράζονται. Εδώ και εκεί. Δεξιά και αριστερά, που λέει ο λόγος.

  Πιό συγκεκριμένα, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας μετέφερε διαμιάς σε έναν λογαριασμό που κατείχε στην Εθνική Τράπεζα (και ενδεχομένως να κατέχει ακόμη…) το ποσό των 1.2 εκατομμυρίου ευρώ. Με web banking μάλιστα.

  Τα δε υπόλοιπα, περίπου 1.800.000 ερώ, συν κάτι ψιλά που είχε στον λογαριασμό του στην Τράπεζα Αττικής, μεταφέρθηκαν σε άλλο λογαριασμό που διατηρούσε εντός της ίδιας Τράπεζας η κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης της οικογένειας Καλογρίτσα».

  Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου του 2020, αποκάλυψε πως τα €3 εκατομμύρια που εμφανίζονται να δόθηκαν για να δημιουργηθεί το Documento, στην πραγματικότητα ήταν δεσμευμένα από το ελληνικό Δημόσιο, μετά την αποτυχημένη συμμετοχή της οικογένειας Καλογρίτσα στο διαγωνισμό. Άρα δεν γινόταν να έχουν δοθεί για τη δημιουργία του Documento όπως καταθέτει ο Καλογρίτσας, αφού ήταν στα ταμεία του Δημοσίου. Όταν τον Ιανουάριο του 2017, με απόφαση του ΣτΕ, τα €3 εκατομμύρια της εγγυητικής επιστολής αποδίδονται στην εταιρεία της οικογένειας Καλογρίτσα, τότε, όπως όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, αυτά δεν πάνε σε κανένα Documento ή άλλη επένδυση, «αλλά πάνε στην τσέπη του μοναδικού μετόχου της εταιρείας, τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, με την μέθοδο της μείωσης μετοχικού κεφαλαίου». Συνεπώς τα €3 εκατομμύρια δεν πήγαν ούτε στο Documento του Καλογρίτσα, ούτε σε αυτό που εξέδωσε ο Κώστας Βαξεβάνης τον Μάρτιο του 2017.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ