Αλλαγή πολιτικού σκηνικού: Οι δημοσκοπήσεις «φωτιά», ο διάδοχος του Μητσοτάκη και ο νέος πρωθυπουργός που ετοιμάζουν «νταβατζήδες» και ξένα κέντρα (Δεν θα είναι ο Τσίπρας)

Στην παρούσα φάση βιώνουμε συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας μέσα από την αλλαγή πολιτικού σκηνικού που διαφαίνεται και το οποίο διαμορφώνεται ως ακολούθως όπως γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα radar.gr:

1. Η Νέα Δημοκρατία μολονότι εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου βάσει των δημοσκοπήσεων, εντούτοις είναι βέβαιον ότι δεν θα καταφέρει υπό τις παρούσες συνθήκες να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ μετά την κρίση με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, είναι βέβαιον ότι τα δύο κόμματα δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κυβέρνηση συνεργασία, τουλάχιστον με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

2. Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της Ν.Δ. για πρώτη φορά καθίσταται εμφανής μια αποστασιοποίηση – αμφισβήτηση της ηγεσίας και του προσώπου του πρωθυπουργού, που μετά βεβαιότητας θα καταστεί στο μέλλον πιο σαφής, επί τη βάσει των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων και των πολιτικών εξελίξεων εντός του κόμματος!

3. Όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, ειδικά της Metron Analysis για το Mega που είναι η πιο πρόσφατη, ο ρόλος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. διευρύνεται και φαίνεται πως στην παρούσα φάση κατοχυρώνει τη θέση του στο σύστημα με ανοδικές την ώρα τούτη τάσεις!

4. Πέραν πάσης αμφιβολίας η Διαπλοκή και τα πανίσχυρα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας εκτιμούν την ώρα τούτη ότι η αβεβαιότητα εξυπηρετεί τα σχέδιά τους να ελέγξουν το επιχειρηματικό -και όχι μόνο- παιχνίδι και προσβλέπουν σε κυβερνήσεις συνεργασίας – μαριονέτες, στις οποίες θα κινούν τα νήματα μέσω πρωθυπουργών κοινής αποδοχής και κυβερνητικών σχημάτων απολύτως ελεγχόμενων!

5. Υπό αυτή την οπτική, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν διάδοχες καταστάσεις. Κάθε «νταβατζής» της πιάτσας προμοτάρει και έναν υποψήφιο διάδοχο, ενώ κομματάρχες και τοπικοί άρχοντες ζυμώνονται και συνωμοτούν! Σε απλά, λόγια η κατάσταση είναι απερίγραπτη!

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, της αβεβαιότητας για το νέο πολιτικό σκηνικό που την ώρα τούτη διαμορφώνεται και που πιθανόν να οδηγήσει στο μέλλον σε κυβερνήσεις συνεργασίας και φάσεις διαδοχής στη Ν.Δ., και την εμφάνιση σε ρόλο πρωταγωνιστικό προσώπων δήθεν κοινής αποδοχής, τεχνοκράτες, κεντρικούς τραπεζίτες και υπαλλήλους των Βρυξελλών, της Φρανκφούρτης και του Βερολίνου, όπου κουμάντο θα κάνουν οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, η αγορά βιαίως έχει γυρίσει προς τα κάτω χωρίς να διαφαίνεται πού και πότε θα διαφανεί το πραγματικό σημείο στήριξης και αντίστασης!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ