Διακοπές: Οι 3 φοβεροί προορισμοί χωρίς ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Αν θέλεις διακοπές με το δικό σου μεταφορικό μέσο στις διακοπές χωρίς να εξαρτάσαι από ακτοπλοϊκά εισιτήρια, υπάρχουν απίστευτοι στην Ελλάδα.

Γραφικά ψαροχώρια, παραθαλάσσια μέρη με φυσική ομορφιά και χωριά που απέχουν από τον βιομηχανοποιημένο τουρισμό, αποτελούν ιδανικούς προορισμούς.

Διακοπές στην Καρδαμύλη

Η γρήγορη και άνετη πρόσβαση στην Καλαμάτα (239 χλμ), αποτελεί και την αφετηρία για να εξερευνήσεις τη μεσσηνιακή Μάνη.

Σε απόσταση 36 χλμ, η Καρδαμύλη αποτελεί εξαιρετική επιλογή αν ψάχνεις ένα ήσυχο παραθαλάσσιο μέρος για διακοπές.

Τόπος με πλούσια ιστορία που κρατάει από την εποχή του Ομήρου, συνδυάζει τη θάλασσα με τις εξορμήσεις στη φύση.

Διακοπές στον Πλατανιά

Συνδυάζοντας και βουνό και θάλασσα, το Πήλιο αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου. Αν θέλεις να ξεφύγεις από τις άκρως τουριστικές επιλογές, υπάρχει ένα γραφικό ψαροχώρι όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Ο Πλατανιάς βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Πηλίου, απέναντι από τις Σποράδες. Στο λιμάνι, βρίσκεις παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικούς μεζέδες, ενώ υπάρχουν μονοπάτια που οδηγούν στις όμορφες παραλίες του Πλατανιά. Αξίζει όμως να εξερευνήσεις και τα γύρω χωριά όπως τον Κατηγιώργη, που έχει αναπτυχθεί γύρω από έναν κολπίσκο, ή το ορεινό Προμύρι, που αποτελεί και το κέντρο των μικρών οικισμών.

Διακοπές στους πρόποδες του Ολύμπου

Η Ραψάνη είναι ένα γραφικό χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου. Στην κεντρική πλατεία, τα πλατάνια χαρίζουν τη δροσιά τους για να απολαύσεις τον καφέ και το φαγητό σου. Η περιοχή είναι συνδεδεμένη και με το κρασί, με το οινοποιείο Ντούγκος να αναδεικνύει τον αμπελώνα της μέσα από τη Ραψάνη του, έναν νόστιμο ερυθρό οίνο.

Στον ανατολικό Όλυμπο, δυτικά από το Δίον, θα συναντήσεις τους καταρράκτες της Ορλιάς. Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη (μία μικρή κατάβαση αφού αφήσεις το αμάξι σου) και βρίσκεσαι στον πρώτο καταρράκτη. Εκεί, δημιουργείται μια μικρή λίμνη όπου μπορείς να βουτήξεις και να δροσιστείς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ