Διάλογοι-σοκ από τις υποκλοπές για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πες το στον Λευτέρη να επέμβει» – Πίεση για «φουσκωμένες» επιδοτήσεις σε συγγενικά πρόσωπα τοπικού παράγοντα στην Κρήτη

Αποκαλυπτικές συνομιλίες στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ονόματα, ρόλοι και υπονοούμενα για πολιτικές παρεμβάσεις


Στο φως έρχονται νέες αποκαλυπτικές συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, κατόπιν επισυνδέσεων με εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Οι διάλογοι καταγράφουν παρεμβατικές πρακτικές και πιέσεις για παραχώρηση επιδοτήσεων, πέραν των θεσμοθετημένων ορίων.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Μαλεβιζίου Ηρακλείου, Δημήτρης Π., συνομιλεί με τον πρώην αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Λευτέρη Ζερβό, ζητώντας να δοθεί «τεχνική λύση» ώστε να εξασφαλιστούν παραπάνω βοσκότοποι για την κόρη και την κουνιάδα του.


Ο ρόλος του «Λευτέρη» και οι υπαινιγμοί για Αυγενάκη – Πίεση για πολιτική μεσολάβηση

Κατά τη συνομιλία, ο Δ.Π. αναφέρεται επανειλημμένα σε κάποιον “Λευτέρη”, που είχε ήδη τηλεφωνήσει στον Ζερβό την προηγούμενη μέρα για το ίδιο θέμα. Οι αναφορές παραπέμπουν εμμέσως στον πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, χωρίς να τον κατονομάζουν ρητά.

ΠΔ: «Πες το και του Λευτέρη, να πάρει να επέμβει…»
ΖΕ: «Ο Λευτέρης το μόνο που μπορούσε να κάνει…»

Οι φράσεις υποδηλώνουν προσπάθεια πολιτικής διαμεσολάβησης για να ξεπεραστούν οι περιορισμοί που είχαν τεθεί μέσω υπουργικών αποφάσεων του Σπήλιου Λιβανού, ειδικά όσον αφορά την ηλικιακή διαβάθμιση των ζώων και την περιφερειακή κατανομή των ποσών.


Εμπλοκή υπαλλήλου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα – «Μπορεί να το φτιάξει»

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το σκέλος της συνομιλίας όπου γίνεται αναφορά σε γυναίκα υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα, η οποία φέρεται να μπορεί να «παρεμβαίνει» στην κατανομή των βοσκοτόπων και να «βάλει παραπάνω» από όσα δικαιούται κάποιος δικαιούχος.

ΖΕ: «Έχω δώσει τα ΑΦΜ στην… εδώ»
ΠΔ: «Γίνεται, το έχουνε κάνει»


Αποκαλυπτικός διάλογος – Ενδείξεις δικτύου εξυπηρετήσεων

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2024 και καταγράφεται αυτολεξεί σε απόσπασμα της δικογραφίας:

ΠΔ: «Μόνο για τις κοπελιές. Για την κόρη και την κουνιάδα.»
ΖΕ: «Να βάλει παραπάνω από αυτό που μπορεί, να κάνει.»
ΠΔ: «Το έχουνε κάμει…»
ΖΕ: «Αν μπορεί να το κάνει… Δηλαδή… Να μου το κάνεις.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...