Δημόσια πλατφόρμα με ενημέρωση για τα έργα στις περιφέρειες από τον Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους περιφερειάρχες, ανακοίνωσε την πρόθεση για εγκαίνια μιας δημόσιας πλατφόρμας, προσβάσιμης σε όλους τους πολίτες, μέσω της οποίας θα παρέχονται λεπτομερείς πληροφορίες για τα έργα σε εκτέλεση και σχεδιασμό σε όλες τις περιφέρειες και δήμους της χώρας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για άριστη συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς δογματισμούς και κομματικές προκαταλήψεις, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός συνεκτικού δικτύου έργων και πολιτικών που θα λειτουργούν σε τοπικό, περιφερειακό, και εθνικό επίπεδο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας μέσω ενός σταθερού μηχανισμού παρακολούθησης.

Ο Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη για δημιουργία μιας αναπτυξιακής στρατηγικής με ξεκάθαρη ταυτότητα για κάθε περιφέρεια, τονίζοντας την αντιμετώπιση κρίσιμων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό. Επιπλέον, επικεντρώθηκε στην αποκέντρωση και στην εξίσωση των ευκαιριών για όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως περιοχής.

Ο στόχος, όπως δήλωσε, είναι η κατασκευή ενός εθνικού παραγωγικού μοντέλου που θα εγγυάται την βιωσιμότητα και θα προωθεί την οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...