Δημοσκόπηση-σοκ: Ποιοι κορυφαίοι βουλευτές της ΝΔ θα μείνουν εκτός βουλής στις επόμενες εκλογές

Σε ατμόσφαιρα προεκλογικού πυρετού κινούνται ήδη τα κομματικά επιτελεία, με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έντονης κινητικότητας που προκαλούν οι εσωτερικές μετρήσεις.

Παρά τις επίσημες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εξάντλησης της τετραετίας και εκλογών το 2027, τα κόμματα -και κυρίως οι «σταυροθήρες» της ΝΔ- προετοιμάζονται, όπως μεταδίδει το instanews.gr για σενάρια πρόωρης κάλπης από την άνοιξη του 2026 και μετά.

Πρωτοκλασάτοι υπουργοί, ιστορικά στελέχη αλλά και νέα πρόσωπα δοκιμάζονται ήδη στη μάχη των ποσοστών, με τα αποτελέσματα ορισμένων δημοσκοπήσεων να προκαλούν έκπληξη και αναστάτωση, ειδικά σε περιοχές με περιορισμένο αριθμό εδρών, σύμφωνα με το dnews.gr.

Απόλυτος κυρίαρχος στην Α’ Αθηνών παραμένει ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, καταγράφοντας την πρωτιά σε όλες τις διαθέσιμες μετρήσεις. Ακολουθεί με υψηλή δυναμική ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας, ενώ στις επόμενες θέσεις εμφανίζονται η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Άγγελος Συρίγος.

Πιο πίσω, αλλά με ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού αν μειωθεί ο αριθμός των εδρών, βρίσκονται ο νυν πρόεδρος της Βουλής Νίκος Κακλαμάνης και ο Θάνος Πλεύρης. Αξιοσημείωτη είναι η είσοδος στο πολιτικό προσκήνιο της Άννας Ροκοφύλλου, που φαίνεται να καταγράφει αξιοπρόσεκτη δυναμική.

Χωρίς αντίπαλο συνεχίζει ο Νίκος Δένδιας στον Νότιο Τομέα, καθώς οι μετρήσεις τον δείχνουν σταθερά με πάνω από 60%, αφήνοντας μακράν πίσω τον Τάκη Θεοδωρικάκο (30%) και τον Κώστα Κυρανάκη, που ακολουθεί στην τρίτη θέση.

Η πραγματική «σφαγή» αναμένεται στις τελευταίες θέσεις, με ονόματα όπως οι Β. Σπανάκης, Δ. Χατζηδάκης, Χ. Θεοχάρης, Γ. Καλλιάνος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη και Νίκος Ρωμανός να παλεύουν για την είσοδό τους στη Βουλή. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του Θώμα Βαρβιτσιώτη, που χωρίς ακόμη να έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα εμφανίζεται ήδη ανταγωνιστικός.

Το ενδεχόμενο η ΝΔ να χάσει μία από τις οκτώ έδρες που κατέχει σήμερα ενισχύει την ανησυχία και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα.

Στον Βόρειο Τομέα, ο Κωστής Χατζηδάκης κρατά σθεναρά την πρώτη θέση με ποσοστά κοντά στο 60%, ενώ ακολουθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με 45%. Την τετράδα συμπληρώνουν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο.

Οριακή μάχη για την παραμονή στη Βουλή δίνουν ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, καθώς και οι Ν. Παπαθανάσης, Ζ. Ράπτη και Γ. Κουμουτσάκος – με τον τελευταίο να επιδιώκει επιστροφή στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Όλα θα κριθούν στο νήμα, ιδίως αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις περί απώλειας μιας από τις 7 έδρες της ΝΔ στην περιοχή.

Η προεκλογική σεζόν ξεκίνησε νωρίς
Παρότι επίσημα δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, οι δημοσκοπήσεις, οι μετακινήσεις και οι υπόγειες διεργασίες εντός της Νέας Δημοκρατίας μαρτυρούν ότι ο εκλογικός «πυρετός» έχει ήδη αρχίσει. Και οι ανατροπές δεν αποκλείεται να είναι πολλές, επώδυνες και… προσωπικές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ