Δημοσκόπηση – βόμβα στη Σία Κοσιώνη και τον ΣΚΑΪ – Μόνο οι μισοί θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα με τις εθνικές εκλογές – Ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Προβάδισμα 15 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου επί του συνόλου του δείγματος και στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε Ευρωεκλογές, τι θα ψηφίζατε» η ΝΔ προηγείται με 29%.

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση με 14% (έχοντας κερδίσει μια μονάδα), το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο με 11% και στη τέταρτη η Ελληνική Λύση με 8%, εκτοπίζοντας το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 7%. Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνουν 3%. Νέα Αριστερά και ΜέΡΑ25 συγκεντρώνουν 2,5% και η Φωνή Λογικής 2,1%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου, βάσει κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 16% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,5%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση και πάλι τέταρτη με 9%, το ΚΚΕ με 8%, το κόμμα της Νίκης και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25 με 3% και η Φωνή Λογικής με 2,4%.

Τα κριτήρια

Στην ερώτηση «πώς θα επιλέξετε τι θα ψηφίσετε στις ερχόμενες εκλογές», το 50% απαντά το ίδιο με τις εθνικές εκλογές, το 27% με κριτήριο τα καλύτερα πρόσωπα και προτάσεις και το 13% για να τιμωρήσει ή να στείλει ένα μήνυμα.

Στην ίδια ερώτηση, το 62% των ψηφοφόρων της ΝΔ (όπως αυτοί διαμορφώθηκαν στις εθνικές εκλογές το 2023), απαντά ότι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές το ίδιο με τις εθνικές, το 17% με βάση τα καλύτερα πρόσωπα και τις καλύτερες προτάσεις και το 14% για να τιμωρήσει ή να στείλει ένα μήνυμα.

Αξιολόγηση συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν
Στο ερώτημα «πώς αξιολογείτε τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», το 32% την αξιολογεί θετικά, το 30% ουδέτερα και το 27% αρνητικά.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη την περίοδο 13 Μαΐου – 15 Μαΐου 2024 σε δείγμα 1.104 ψηφοφόρων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;