Δημοσκόπηση-έκπληξη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ποιον θέλει ο κόσμος – Σταθερή η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ (pic)

Η τελευταία έρευνα της GPO για το 2024 που παρουσίασαν σήμερα τα Παραπολιτικά 90.1 επιβεβαιώνει την αδιαμφισβήτητη πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, σφραγίζει την άνετη είσοδο του Κινήματος Δημοκρατίας στη Βουλή, ενω επιφυλάσσει και μία έκπληξη για την επιλογή του προσώπου του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ΝΔ με 26% κρατά σταθερά ένα προβάδισμα ασφαλείας από το εδραιωμένο πλέον στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει με το 17% να καταγράφει επιδόσεις μεγαλύτερες από αυτές των τελευταίων εκλογών.

Η κυβερνητική παράταξη παραμένει σε ποσοστά κοντά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών – πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα δημοσκοπικό ρεκόρ, αφού η ΝΔ κλείνει την όγδοη χρονιά από το 2017 που καταγράφεται ως πρώτη δύναμη σε όλες τις μετρήσεις της GPO.

Το 68,4% της κοινής γνώμης επιθυμεί την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας και τη διεξαγωγή των εκλογών στο τέλος της τετραετίας, που είναι προσδιορισμένο για το τέλος της άνοιξης του 2027.

Υπέρ της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη εντός του 2025 τάσσεται το 27% του πληθυσμού, ποσοστό που προέρχεται, όπως είναι αναμενόμενο, όχι όμως πλειοψηφικά, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ποιος είναι ο καταλληλότερος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η συζήτηση ωστόσο απασχολεί την κοινή γνώμη και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να απαντήσουν αυθόρμητα, χωρίς δηλαδή να δοθεί λίστα πιθανών υποψηφίων, για το ποιον/α θεωρούν καταλληλότερο/η για τη θέση του ΠτΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 11,9% επί του συνόλου και 25,4% επί των εκφρασμένων απόψεων.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η εν ενεργεία Πρόεδρος, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με 11,3% και 24,1%, αντίστοιχα, τρίτος με μεγάλη διαφορά από την κα Σακελλαροπουλου ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 6,9% και 14,7%, ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνουν ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, και η πολιτική πρόταση της Νέας Αριστεράς, Χρήστος Ράμμος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις