Δημοσκοπική βόμβα: ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 2% το 2027 – Κασσελάκης και Βαρουφάκης στη Βουλή

Πρόβλεψη που ανατρέπει τα δεδομένα για την Κεντροαριστερά – Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε εκλογικό και πολιτικό αφανισμό

Η Πυθία αποκαλύπτει


Πρόβλεψη που προκαλεί ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σκηνικό διατυπώνει γνωστός δημοσκόπος, εκτιμώντας ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές, αν πραγματοποιηθούν το 2027 ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να καταγράψει ποσοστό κάτω από το 2%. Η εκτίμηση βασίζεται σε ανάλυση που υπογραμμίζει τη διάλυση της εσωκομματικής συνοχής, τις συνεχείς συγκρούσεις και την αδυναμία ανασυγκρότησης του πολιτικού χώρου, εξελίξεις που οδηγούν στη ραγδαία συρρίκνωση της εκλογικής του επιρροής.

Κατά την εκτίμησή του, δεν διαφαίνεται καμία δυνατότητα πολιτικής ανάκαμψης για τον ΣΥΡΙΖΑ στο άμεσο μέλλον.


Κασσελάκης και Βαρουφάκης εξασφαλίζουν θέση στη νέα Βουλή

Στο ίδιο πλαίσιο, ο δημοσκόπος προβλέπει πως στις ερχόμενες εκλογές τόσο η πολιτική κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη όσο και εκείνη του Γιάνη Βαρουφάκη θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το όριο του 3% και να εξασφαλίσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Όπως επισημαίνει, οι τάσεις των μετρήσεων και τα διαθέσιμα στοιχεία συνηγορούν υπέρ αυτής της εξέλιξης.

Η νέα εικόνα της Κεντροαριστεράς που διαμορφώνεται είναι αυτή μιας κατακερματισμένης πολιτικής δύναμης, με τον παραδοσιακό ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο περιθώριο των εξελίξεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις