Δημοσκόπηση – βόμβα έφτασε στο Μαξίμου πριν από την πρωτοχρονιά – Πόσο πέφτει η ΝΔ, τι δείχνει για ΣΥΡΙΖΑ και Ανδρουλάκη

Για τους «embedded» (η έκφραση αμετάφραστη και όσοι καταλαβαίνουν, καλώς) δημοσιολόγους η αρχή του 2022 είναι περίπου όμοια με το τέλος του 2021.

Ο Μητσοτάκης τα πηγαίνει περίφημα – ένα δυο μικροπροβλήματα με την πανδημία που επιμένουν, δεν χαλάνε τη γενική εικόνα. Ο Τσίπρας, από το κακό στο χειρότερο κι από το χειρότερο στο χείριστο. Και ο Ανδρουλάκης, ο «νέος Τσίπρας», έτοιμος να στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ στα τάρταρα.

Αυτός, πάνω κάτω, είναι ο Καζαμίας του 2022 για τους «embedded», όπως γράφει χαρακτηριστικά το ieidiseis.gr. Δυστυχώς για τους ίδιους (και ευτυχώς για την κοινή λογική μας) αρχίζουν να τους στραβοκοιτάζουν ακόμη και στο Μαξίμου. Ειδικότερα, στα άδυτα του Μαξίμου, την πολύ κλειστή ομάδα που κυβερνά παρέα με τον Μητσοτάκη.

Ανώνυμοι (για ευνόητους λόγους) πληροφοριοδότες μας, δίνουν μια εικόνα αρκετά πιο διαφορετική από τα «Άρλεκιν» που προαναφέραμε.

Πρώτο και σοβαρότερο σημείο προβληματισμού, οι δημοσκοπήσεις που έφτασαν στο Μαξίμου πριν τις γιορτές. Αυτές λοιπόν εμφανίζουν φθορά στην εικόνα της κυβέρνησης και μάλιστα συνεχιζόμενη. Η κυβερνητική «ταρίφα» γράφει πτώση 1-2 μονάδες τον μήνα.

Σημείο προβληματισμού δεύτερο. Ενώ στα προηγούμενα κύματα οι δημοσκοπήσεις κατέγραφαν φθορά σχεδόν μόνο από τα δεξιά, οι πρόσφατες εμφανίζουν σημαντικές διαρροές από το κέντρο, τους κεντρώους και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που προτίμησαν τον Μητσοτάκη.

Τρίτο, ο Ν.Ανδρουλάκης διεμβολίζει επικίνδυνα τη ΝΔ και ειδικότερα τις κεντρώες εκλογικές δεξαμενές της κυβέρνησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου