Δημοσίευμα-βόμβα: Γιατί Φαραντούρης και Γκλέτσος κατεβαίνουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, όμως για να συμβεί αυτό, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το ieidiseis.gr, είχε προηγηθεί παρασκήνιο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος στις 24 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λοιπόν: “μετά τα μονοψήφια ποσοστά «1-2-Χ» που έλαβε σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, ο ίδιος άρχισε να σκέφτεται σοβαρά το σενάριο να μην συμμετάσχει τελικά στη διαδικασία”.

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ:

Οι εισηγήσεις που δέχθηκε και οι οποίες έγιναν εντονότερες, όπως σας ενημερώσαμε στο σχετικό θέμα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, τον οδήγησαν τελικά στην απόφαση να πει το «ναι». Από πού όμως προήλθαν αυτές οι εισηγήσεις; Αυτό είναι το ενδιαφέρον της υπόθεσης. Από την ομάδα των «87» που κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και στηρίζει την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου.

Ο λόγος πολύ απλός και πολύ συγκεκριμένος. Επιθυμούν να «κοντύνουν» τον Στέφανο Κασσελάκη και να αποσοβήσουν το σενάριο να κερδίσει την εκλογή του από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Απόστολου Γκλέτσου, αν και πιθανότατα δεν έχει προηγηθεί καμία διεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η επιβεβαίωση των παραπάνω θα γίνει το προσεχές διάστημα, εφόσον ανακοινωθούν οι 30 απαιτούμενες υπογραφές των υποψηφιοτήτων τους από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1